26 november, 2011

TV-TIP


Er is vanavond best wat aardigs op de televisie.
Moeilijke keuze, want op NL2 begint om 20.15 uur Downton Abbey - mijn favoriete serie.
Zo jammer dat wegens "rechten" deze serie niet op Uitzending Gemist te zien is.

Verder biedt Canvas, zoals iedere zaterdag, weer de nodige spanning met Britse politieseries. Gelukkig maar, want waar zijn de KRO-detectives gebleven?
Verdrongen door Paul de Leeuw.

De volgende films lijken mij de moeite waard:

RTL 5  20:30 - 22:40 The Bourne supremacy
Amerikaanse (USA) Thriller uit 2004 van Paul Greengrass. Met: Matt Damon, Franka Potente, Julia Stiles e.a. De Chinese vice-premier wordt op gruwelijke wijze vermoord. De CIA begint hierna met een klopjacht op de hoofdverdachte: Jason Bourne. Bourne wordt nog altijd geplaagd door fragmentarische herinneringen aan zijn verleden en ziet zijn rustige leventje in duigen vallen, nu hij zich wederom in de ondoorzichtige wereld van de internationale spionage moet storten om zijn onschuld te bewijzen.
Regisseur: Paul Greengrass
Met o.a: Julia Stiles, Franka Potente, Matt Damon

RTL 5 22:40 - 01:25 The rainmaker
Amerikaanse (USA) Thriller uit 1997 van Francis Ford Coppola. Met: Matt Damon, Claire Danes, Danny DeVito e.a. De beginnende advocaat Rudy Baylor raakt verzeild in een opvallende, zware rechtszaak. Zijn tegenstanders zijn een legertje door de wol geverfde gehaaide juristen. De enige hulp is afkomstig van Deck Shifflet, een nogal opvliegende media-advocaat die steeds zakt voor zijn rechtbankexamen. Rudy's kansen zijn miniem, tot hij een spoor van corruptie ontdekt dat hem kan leiden naar z'n enige kans om deze zaak te winnen: de waarheid
Regisseur: Francis Ford Coppola
Met o.a: Matt Damon, Danny DeVito

Nederland 2  23:40 - 01:05  God on Trial
Britse (GB) Filmdrama uit 2008 van Andy de Emmony. Met: Stephen Dillane, Stellan Skarsgård, Eddie Marsan e.a. Geheel in lijn met de joodse traditie waarin de mens met God discussieert, besluiten gevangenen in Auschwitz God ter verantwoording te roepen. Waarom staat hij dit lijden toe?
Regsseur: Andy de Emmony
Met o.a.: Eddie Marsan, Stellan Skarsgård, Stephen Dillane

Om 23 uur is er een dubbele aflevering van PanAm op BBC2.
Helaas heeft deze (hoog gewaardeerde) serie, waar ik een Mad Men voorstelling bij had, mij nog niet gegrepen.



Geen opmerkingen: