25 januari, 2012

Miskleun inzake Teun



Bondscoach Paul van Ass (met zo'n naam kun je in een Engelstalig land aankomen) heeft Teun de Nooijer uit de selctie gezet.

Had ik geschreven "bondscoach Paul van Ass heeft de meest ervaren speler uit de selectie gezet," dan had u zich afgevraagd waar heeft ze het over.

Teun de Nooijer is zondermeer het grootste hockeytalent dat Nederland ooit heeft voorgebracht. Ik zie hem nog als jeugdspelertje op Alkmaar, waar zijn roots liggen, ronddolen.

Op Facebook heeft hij terughoudend gereageerd op zijn ontslag. Het moest nog even bezinken, liet hij weten. Dat siert hem.

Maar zie hier de bondscoach: NU SPORT.
"Al mijn voorgangers hebben voor Teun gekozen, wat heeft het de laatste twaalf jaar opgeleverd? Een EK-titel in 2007, verder niets. Ik durf te zeggen: Laten we iets anders proberen.''
Niet chic naar De Nooijer -maar evenmin naar de vorige bondscoaches toe.

Wellicht was die Europese titel zonder De Nooijer onhaalbaar geweest. In al die jaren dat hij in Oranje speelde viel hij op.
Teun werd drie keer uitgeroepen tot beste hockeyer ter wereld.
London wilde hij nog meemaken en niemand - behalve de bondscoach blijkbaar - stond die droom in de weg. Teun is een gepassioneerd hockeyer. Een fantastische sporter.

De winnaar heeft altijd gelijk.
Vooralsnog heeft de selectie van Van Ass niets gepresteerd. Er is in Ierland geoefend.
4-1, 3-1 en 2-1 zijn nietszeggende overwinningen.
Nu drie weken naar de Australische zon.

Teun de Nooijer heeft zijn sporen verdiend.
Die sporen moe(s)ten tot in Londen doorlopen.

Hier is het laatste nog niet over gezegd en dat is mede te danken aan de "onverstandige" uitlatingen van Van Ass op Nu (Volkskrant)
****

1 opmerking:

Ellen ten Bruggencate zei

Rogier van 't Hek op Twitter
"Een groter compliment voor Teun bestaat niet: in een teamsport als individu de schuld krijgen dat er geen grote prijzen worden gewonnen."