07 mei, 2007

6/5/2002 - 6/5/2007

Is - men -Pim Fortuyn vergeten??
Naar het aantal aanwezigen gemeten zou ik zeggen: ja. Met een politieagent nam ik het armzalige groepje op: we schatten rond de honderd mensen.
Of ik bekenden heb gezien??
Niet bij deze herdenking op locatie, zal ik maar zeggen. Wel in de media. Daar waar ze - door een groter en wellicht intelligenter publiek - bekeken, beluisterd of gelezen worden.
Nou behoorde ik niet bepaald tot de intimi van professor Pim en na gisteren vraag ik mij in ernst af wie wel tot de innercircle behoorde.
Ik woon naast het Schielandhuis, 30 stappen verwijderd van het borstbeeld van Pim de Onfortuinlijke.
De Engelsen hebben het juiste woord voor wat ik vanmiddag gade sloeg: embarrassing!!
Nee, de broers heb ik niet gezien. Nee, de aasgieren die in 2001 stonden te springen om de 2e kamer in te kunnen heb ik ook niet gezien. Nee, al die grote monden - zgn. vrienden en bekende aanhangers – heb ik niet gezien. Twee gezichten herkende ik: die van Sörensen en Nawijn.
Ik zag van alles: van bedenkelijk allooi tot brave volgzame Pimfans, van zielige, huilende gehandicapte Rotterdammers – voor wie de Korte Hoogstraat een bedevaartplaats is - tot Vanessa-achtige types met een verkeerd uiterlijk.
Het was een zielige vertoning, iets wat Pim niet verdiende.Wat mij betreft: beter geen herdenking dan zo’n miserabel goedkoop schouwspel als vandaag.
Pim hield van klasse. Dat was vandaag ver te zoeken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nederland 3, daarna 1 en daarna nederland 2 brachten in ieder geval goede docs en interviews.

Toen ik het journaal zag, met zo'n jankend wijfie, dacht ik bij mezelf..jézus, ze hebben d'r weer één gevonden hoor. Vól in beeld mensen!!

Onmeunige eikel, die Westbroek. Wat die liet zien op Nederland 2...Geef die man nog een borrel. Jasses...

Machtseikels en konkelaars, zonder de kale leider. Gedoemd...

Ellen ten Bruggencate zei

Ja, de media wel. Daar zit ook mijn frictie. De mediageile, zgn. Fortuynliefhebbers kom je daar wel tegen, maar niet persoonlijk bij de herdenking. Dat zegt mij in ieder geval meer dan genoeg en het maakt hun verschijning in de media des te ongeloofwaardiger.
Helaas - ik had veel foto's gemaakt - maar met het uploaden ging het meerdere malen helemaal fout en nu zijn ze weg. Foetsie.