01 mei, 2007

Stuurloos

Het leek allemaal zo mooi: ABN-AMRO liet zich eindelijk eens zien als gulle sponsor van sportevenementen en dito clubs. Een sportieve bank.
Nu is het niet meer dan een boksbal waar driftig op ingebeukt wordt door verscheidene captains of industry, topmensen van verschillende organisaties en een aandeelhouders - akela, die geniet van onrust zaaien.
Maurice de Snuffelhondt - die ook in moordzaken doet en daarvoor beloond werd met een claim van €150.000 - voorspelde dat 1/3 van de klanten weg zal lopen. Dat zal zeker wel, maar het zelfgenoegzame opruien van deze dramatische ontwikkelingen, voor vooral de bankmedewerkers, vind ik om van te kotsen. Het is ver beneden alle peil.
--------
Om in sporttermen te blijven: Groenink heeft ondanks overtredingen toch eigen voordeel gekregen en kon zo de bal vlekkeloos voor geven. Hij dacht slim te zijn, maar komt er niet mee weg.
Dat de bank wordt verkocht is een schande, sowieso. Maar............de markt cq. de aandeelhouders hebben nooit meer willen betalen dan 22,- per aandeel. Die nemen nu geen genoegen met 50% premie en leveren (mind you, ik hoorde alleen Nederlands praten in de aandeelhoudersvergadering) de bank nu aan de hoogst biedende uit.
Nederlanders zijn dus geen beleggers, maar puur korte termijn speculanten.
--------
ABN-AMRO is in naam een zinkend - nog steeds winstmakend - schip dat weliswaar vlot getrokken wordt, doch niet meer op eigen kracht zal kunnen doorvaren.

Geen opmerkingen: