26 mei, 2007

Eten met een ster

Een week geleden zaten we in het zeer exclusieve restaurant Caviar Kaspia in Parijs.
Om 9 uur was er een tafel voor ons gereserveerd en bestelden wij ons apéritif: Peter een Scotch en ik een Kir Royal. Het restaurant bestond uit meerdere vertrekken wat een intieme atmosfeer creeërde. Waar wij zaten waren maar drie tafels bezet.
Vier verschillende - overdreven onderdanige - obers ontfermden zich over ons, wat altijd op de lachspieren werkt. Daar het allesbehalve druk was liep het teveel aan personeel elkaar in de weg.
----
Mijn aandacht ging naar een tafel van drie tegenover ons. Een blonde vrouw met wat spleetachtige ogen zat in mijn gezichtveld en keek mij telkens aan terwijl ze enthousiast Engels/Amerikaans babbelde met haar twee tafelgenoten, die haar duidelijk mee uit eten genomen hadden. Een opzichtige nicht en een excentrieke Francaise in een teveel in het oog springende slecht zittende blouse hingen aan haar lippen en gedroegen zich geforceerd lief. De Amerikaanse blondine had het over Angelina Jolie en haar baby. Even later ving ik op ".............when they came to my trailor".
Op dat moment schoot er door mijn hoofd: zij is actrice. Ik kon er alleen niet op komen wie ze was. Ze had iets van Gwyneth Paltrow en Renee Zellweger , maar volgens mij was ze ouder. Nee, ze was sprekend de jongere uitvoering van Angie Dickinson.
----
Peter had - na ons fruit de mer succes van de dag ervoor - helemaal geen zin in nog een avond koud eten. Behalve kaviaar - wat aan ons niet echt als hoofdgerecht besteed is - bestond het menu uit andere koude vissen en foie gras. Heerlijkheden, waar wij echter geen zin in hadden.
De pretoogjes van de Amerikaanse volgden ons toen Peter geïrriteerd om de rekening vroeg en wij voortijdig het restaurant verlieten.
Terwijl wij een ander restaurant invluchtten voor een steak / frites, vertelde ik Peter over de blondine. "Ze is actrice, maar ik weet verdomme niet wie ze is".
----
Het heeft mij nog een paar dagen bezig gehouden, maar was inmiddels langzaam weggeëbt.
TOTDAT ik een uurtje geleden het Cannesjournaal (filmfestival) zag. Daar in de spotlights met o.a. Brad Pitt, Matt Damon en George Clooney stond "mijn" blondine. Ze maakte deel uit van de cast van Ocean Thirteen: Ellen Barkin.
Nu baal ik dus dat wij vertrokken zijn uit Caviar Kaspia. Ik had er graag een koude hap voor over gehad om haar wat langer te observeren en aan te horen.

Geen opmerkingen: