30 mei, 2007

El jankt

Het huis van wijlen tante M. - lees familiegeheim - staat te koop.

http://vert-el-sels.blogspot.com/2006/12/familiegeheim.html

Ik ben verbaasd over de vraagprijs, 995.000,-
Nee die vind ik niet te hoog, integendeel, gezien de locatie middenin 't Gooi.
Waar ik echt van stuiter is onderstaande omschrijving op Funda.
Het perceel waar de oude villa op gesitueerd is heeft een oppervlakte van 50 are en 10 centiare (5010 m2). Het huidige bebouwd oppervlak bedraagt ca. 160 M2. De bestemming van het perceel is wonen met erf en tuin. Het huidige woonhuis is gedateerd en er is sprake van achterstallig onderhoud. Mede hierdoor zal voor geïnteresseerde de afweging bestaan op het perceel nieuwbouw te realiseren. Aansluitend op het voormede hebben wij door Architectenbureau H en E Architecten te Hilversum de bebouwingsmogelijkheden laten bekijken.
Mijn hoofd zegt dat het juist is. Het is een zakelijke transactie. Mijn hart bloedt en ik volg mijn hart.
Neerhalen die handel en er weer zo'n potsierlijk, nouveauriche - achtig mega-gebouw neerzetten, ingericht door Jan des Bouvrie. El huivert bij die gedachte. Had ik er maar wat te zoeken, dan zou ik er krom voor willen liggen en met vriend Starink de boel opknappen.
Dit is het huis van tante M. en ik ruik de geur van koffie en tabak in de - door de Aga verwarmde - gezellige woonkamer met prachtige kijk op de ongecultiveerde, woeste tuin waar de reeën grazen en vogels vertroeteld worden door voederbakjes in bomen en struiken.
Soms ben ik tegen de vooruitgang.

Geen opmerkingen: