22 mei, 2007

Staartje

Gisteren kwam bij RTLboulevard weer de beroving van Hanneke Groenteman ter sprake en alles wat daarop volgde. Zoiets kan blijkbaar een eindeloze sleep veroorzaken.
GeenStijl is volgens H.G. de oorzaak van alle ellende.
Nu weet ik de GS op dit soort zaakjes springt en het geweldig weet op te blazen. Wist Hanneke dat niet? Is ze zelf niet begonnen over die overval en wat het met haar heeft gedaan?

Lees hieronder het vervolg en bekijk het filmpje. Ik vind het leuk en ik denk dat Hanneke er beter aan had gedaan te zwichten voor de goedaardige ironie van GeenStijl.
Bij deze uit: http://www.geenstijl.nl/

Wat een verwarring toch allemaal rondom televisie-coryfee Hanneke Groenteman. Vorige week meldde de hartsvriendin van Francisco van Jolo op haar weplok te zijn beroofd door twee kansenjongeren. GeenStijl noemde vervolgens het beestje bij de naam, waarop Hanneke besloot het bijltje erbij neer te gooien. Want het waren geen Marokkanen. “Nou ja, ik weet niet of het Marokkanen waren, maar dat vind ik ook helemaal niet belangrijk. Ik zou het in ieder geval nooit opschrijven,” aldus Groenteman, die het principe huldigt dat wanneer je iets niet meldt, er ook geen probleem is. Maar gelukkig heeft Hanneke zich na alle commotie en een eervolle vermelding in de Azijnbode weer herpakt en heeft zij alsnog besloten een doorstart te maken met haar weplok. Rutger en Twan, die toch aan het draaien waren in de rosse buurt, besloten haar daarop met een bloemetje te verrassen. Filmpje...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb het filmpje bekeken. Wat een gedoe! Genant toch ook wel. Voor beide partijen. (Hanneke is gek dat ze haar huis binnenstapt, zodat men nu weet waar ze woont.)

Ik weet niet wat jij van GeenStijl vindt, maar ik vind ze toch wel vaak erg 'macho'. En ze blijven altijd veilig in het midden.
Ik kijk er niet dagelijks, maar ik moet vaak wel lachen om de reacties.

Ellen ten Bruggencate zei

Ik heb er geen steevaste mening over. De ene keer vind ik ze wel - de andere keer niet - leuk. Dit filmpje met het goedmaak bloemetje vond ik wel aardig. Niet vanwege dat bloemetje maar vanwege de (verrassende) kleinzieligheid van H.G.

Anoniem zei

Hanneke Groenteman valt hier geweldig en enorm door de mand. Ik wil haar condoleren met haar gebrek aan humor.

Eerder schreef ze zélf op haar eígen website trouwens over een inbraak bij een vriendin door... Marokkanen. Toen dat negatieve reacties opleverde, ging ze nederig door het stof.

Ellen ten Bruggencate zei

Ja, precies. Ik herinnerde haar - n.a.v. de laatste beroving - daar ook aan. Die inbraak bij die vriendin was eveneens in de WGM. Dus dat dat niet nog zo'n veilige buurt is, was al langer bekend. Helemaal met je reactie eens. Groenteman laat zich enorm kennen en dat valt me erg van haar tegen.
Maar zoals gezegd: ik ben al eerder met haar frustratie in aanraking gekomen. Ik ben uit de gratie gevallen door één keer kritisch geweest te zijn.
Bedankt voor je reactie, Wampie.

Anoniem zei

Het ligt niet aan GeenStijl zelf. Wel aan bepaalde reageerders die het nodig vonden om Hanneke (via mail) helemaal af te branden. Zou ik ook niet blij mee zijn.

Hanneke, tenminste die indruk krijg ik toch wel naar aanleiding van verschillende artikelen van haar hand, zo ook over dat buurthuis en hoe zij toentertijd (helaas) gekozen heeft, begrijpt weldegelijk wat er aan de hand is in dit land. En waar ze zelf de fout in ging/gaat. Dat ze niet consequent is, dat is iets wat haar kwalijk te nemen is, als bekende Nederlandse. Uit de gratie vallen is denk ik wel het probleem van haar, angstig om vrienden te verliezen wellicht, voor confrontatie. Dat is iets wat ik wel begrijpen kan. Dat is namelijk ook nogal wat. Maak het zelf geregeld mee, en zo toch meerdere? De angst om uitgekotst te worden en alleen te komen staan. Dus zwalken, is makkelijker dan bij een standpunt blijven. Probeer ze allemaal tot vriend te houden, en dat terwijl iedereen weet dat dát niet mogelijk is.

Het verrast mij weer dat het jou verrast heeft Ellen, die kleinzieligheid van Hanneke Groenteman.
Die kleinzieligheid zien we toch dagelijks van mensen die het niet met jouw of for that matter, met mijn mening eens is? Gaan mensen ineens héél raar reageren en laten kanten zien die je op zo'n moment van zogenoemde intelligente mensen niet verwacht. Onzekerheid en zelfbescherming...Het gelijk dat misschien toch niet zo'n gelijk is. Hanneke is er waarschijnlijk nog niet uit, en ik wens haar succes met nadenken en veel sterkte.

Ellen ten Bruggencate zei

Je moet even goed lezen wat ik schrijf, Kaatje. Niet alleen in dit stukje, maar vooral in het eerdere. Je kunt altijd je steun betuigen (ik was één van diegenen die haar gestimuleerd heeft door te gaan)op www.hannekegroenteman.nl