11 oktober, 2008

Ell-en vacance

***********************
We sliepen van vrijdag op zaterdag in een golfhotel in de buurt van Troyes.
Noodgedwongen.

Het hotel dat wij hadden uitgezocht bleek vol te zitten met Belgen. Jawel, die vluchten in grote getalen naar la douce France om nog een beetje levensvreugde te ervaren.

Aangezien het al laat was en wij moe werden leek ons alles goed.
Het Best Western Golfhotel zag er op zich niet slecht uit.
We aten - weer als enige - in de bistro. Voor weinig geld kregen we een uitstekende maaltijd. Daar was niets op aan te merken.

Over de kamer laat ik een eindeloos relaas achterwege.
De feiten op een rij:
25 graden,
een kapotte koeling,
een "naar elkaar rol bed",
schuimrubber kussens,
gordijnen die niet dicht konden en
een wc die kapot was. De deksel was gebarsten en we moesten handmatig de vlotter in de stortbak bedienen.

Ik heb drie uur geslapen.

"Genieten El!!", zei zoonlief dwingend door de telefoon.

Het afrekenen verliep allesbehalve vlotjes. Personeelsgebrek. En dan ook nog ongekwalificeerd.
Een link plaatsen lijkt mij dus niet gewenst.

Een prachtige najaars-zaterdagochtend. In Nederland zou de golfbaan om tien uur vol zijn. Wij telden vier spelers. Vergane glorie!! Wat een trieste bedoening.

Hoe we vandaag (vanuit het ongezellige, nietszeggende Reimsgebied) gereden zijn?
Vanaf Lac d' Orient (oostelijk van Troyes) via de D444 in zuidelijke richting via Chaource (kaas) naar Tonnerre. De wegnummering verandert zodra je een ander département binnenrijdt.
We reden verder over de D944 in zuidelijke richting via Avallon en verlieten vlak na Lormes de D944. We pakten de D977 die in westelijke richting naar Corbigny leidt.

Zo nu en dan een stop voor pain , fromage en een plas in de natuur. Maar vooral om van het fantastische landschap te genieten. Dakje naar beneden (22 graden), in een enkel shirtje en niemand op de (D) weg. Wat een goddelijke dag.
Via de D945 tuften we verder naar het zuiden langs Moulins Engilbert en verder via D-wegen naar Bourbon - Lancy, alwaar we in de liefelijke Manoir Sornat overnachtten, na heerlijk gegeten - en vooral gedronken te hebben. We hadden een uitstekende, eenvoudige, ruime, rustige kamer voor 78,- Euri (excl. ontbijt), die we helaas niet voor twee nachten konden boeken. Zondagsrust!!
We namen een vier-gangenmenu (ad 44,-) dat ons uitermate goed beviel. Vooral de kaaskar (ja Jaak :-)) was niet te versmaden. Omdat we op de grens van de Bourgogne en de Loire logeerden was het leuk en interessant de variëteit te proeven. Derhalve kozen we voor drie halve flessen (een witte Loire en twee rode Bourgognes), wat uitstekende keuzes bleken.

De letters flitsen nu dan ook voor mijn ogen weg.

Zondag gaat de reis naar de Auvergne, waar wij een bijzondere herfstatmosfeer verwachten.

Geen opmerkingen: