24 oktober, 2008

Ell-en vacance 9

We zijn in het hart van de Bourgogne aangekomen en blijven hier twee dagen.

Goh, wat goed dat onze Mini zo mini is, want ik zou hier anders helemaal verkocht zijn. Ongelooflijk zo veel wijn"boeren".

Ook het aantal hotels blijft niet achter, maar om er één te vinden valt dit weekend niet mee. Het is herfstvakantie en bovendien schijnt deze streek een favoriet weekenduitje te zijn voor de stedelingen.

Met grote "Espaces" rijden ze langs de caves & chateaux en zijn na de lunch al behoorlijk over de rouge.

Morgen gaan wij dat dus ook doen.............proeven.

De pech met het vinden van hotels is meer regel dan uitzondering deze twee weken.

Nu zitten we voor 80,- in Hotel les Paulands (ALOXE CORTON - wijnen) in Ladoix - tussen Dijon en Beaune in de Côte d'Or. Het krakkemikkige hotel - dat mij erg doet denken aan het huis in Psycho - zou in geen geval wat voor Nederlandse keuring dan ook doorstaan. Het voldoet - volgens mij - aan geen enkele veiligheidseis.

Maakt de Fransen niet uit. De bedden zijn goed, de kamers zijn groot en de verrukkelijke wijn maakt alles goed. En als ik mijn vertelseltje kan typen, ben ik tevreden.

Het hotel zit tot en met december ieder weekend volgeboekt. Zo ook morgen, waardoor wij moeten uitwijken naar een ander onderkomen dat ik na een uur internetten en bellen heb gevonden. Het is een chateau, dat derhalve ook 140,- duurder is.

Vanavond mocht ik bij het prima vijf-gangenmenu (35,-) uit de wijnkaart kiezen. Geweldig, een hotel met zijn eigen wijnen. Bij de zalm namen we een glas witte Meursault (is in NL niet te betalen). Het ging verder met een fles rood uit Savigny les Beaune (2003). Jammie.

P. was onder de indruk van mijn keuze.

Morgen mag hij weer.

Geen opmerkingen: