07 juli, 2010

Post van Orkater

*******************************************************

Beste heer/mevrouw,

Hieronder een beknopt overzicht van wat Orkater het komend seizoen nog meer te bieden heeft. Wij weten nog niet alles, zoals de titel van de nieuwe voorstelling van Alex van Warmerdam of welk jong talent de nieuwe productie van het vaste schrijversduo Geert Lageveen en Leopold Witte gaat regisseren. We houden u op de hoogte!

Ik beloof dat ik onvoorzichtig zal zijn Door Ria Marks, Paul van der Laan, Arend Niks en Mick Paauwe, de makers van Koud Meisje. Nog te zien op theaterfestival De Parade in Utrecht van 25 juli t/m 1 augustus en in Amsterdam van 15 t/m 22 augustus.

The New Yorkers Ria Marks en Titus Giel Groenestege maakten tijdens het New Island Festival in New York een voorstelling met een groep studenten van The New School for Drama New York. Deze zomer komen vijf van de New Yorkse acteurs naar Nederland om voor de Parade een vervolg op deze voorstelling te maken. Te zien op De Parade in Amsterdam van 6 t/m 9 augustus.

Richard III is Shakespeare's meeslepende portret van een supercharmante en machtsbeluste carrièremaker. Onder regie van Matthijs Rümke bewerkt Orkater deze Shakespeare tot een muziektheatervoorstelling met muziek van Tom Waits en Kathleen Brennan. Gijs Scholten van Aschat wordt als Richard omringd door een band onder leiding van Vincent van Warmerdam, aangevuld door The Sadists. Exclusief te zien in Stadsschouwburg Amsterdam.

Een Mond vol Zand van Nieuwkomer Via Berlin gaat wegens succes in reprise in december 2010 en januari 2011. "De mooiste voorstelling van het seizoen" Maria Goos in Opium Radio.

Wat als je je man, een spoorloos verdwenen oorlogsjournalist, terugvindt midden in een woestijn: uitgemergeld, gedesoriënteerd, verwilderd en... bij een andere vrouw?
In het voorjaar van 2011 komt Alex van Warmerdam met zijn gezelschap De Mexicaanse Hond met een nieuwe productie. Hij tekent voor script, regie, muziek en vormgeving. Van Warmerdam schrijft op maat voor de acteurs Pierre Bokma, Annet Malherbe (15 augustus is zij Zomergast) en Aat Ceelen en de spelers van het Vlaamse gezelschap Olympique Dramatique. De voorstelling is een coproductie van Orkater en Het Toneelhuis.

Geert Lageveen en Leopold Witte maken samen met een jonge regisseur en twee actrices een Bellevue lunchtheatervoorstelling over de economie van seks. Alledaagse onderhandelingen binnen de gesloten muren van onze slaapkamers. Seks als ruilmiddel, boetedoening, of Prozac, als wraak-oefening, uit medelijden of als slaapmiddel… 237 redenen voor seks, maar zit er ook liefde tussen?

Hoe kun je van een mens verwachten dat hij klaar is om te sterven op een doordeweekse nacht? In Hartfalen wordt droge ziekenhuiskomedie afgewisseld met abstracte gedachtesprongen en associaties over alles wat het leven doorgaans bij elkaar houdt. Van Nieuwkomer Daniël Samkalden met o.a. Porgy Franssen, René van ’t Hof, Helmert Woudenberg, Gijs de Lange, Elise Schaap en Peter van de Witte.

Orkater wenst u een bijzonder fijne zomer toe en we hopen u te zien bij onze voorstellingen.

Met een vriendelijke groet,
Marc van Warmerdam en Nicolien Luttels
**********************************************************************
Geïnteresseerd? U kunt ook zelf de nieuwsbrief aanvragen.

Geen opmerkingen: