16 juli, 2010

Tigermania

***********************************
Okee, een kort blogje dan.
Mijn ogen branden van vermoeidheid, ze willen dat ik ze sluit - maar ik moet bloggen.

We kwamen om half acht terug in het hotel - snel douchen - optutten - mooie kleren aan voor het verjaardagsdiner en veel te lang natafelen met andere gasten. Gezellig is het hier zeker - maar 16 uur in touw is (voor ons) hondsvermoeiend.

Ik heb geen idee wat er in de rest van de wereld gebeurd. Gaat paars plus door?

Onze lieve kinderen hadden P. een cadeau gestuurd, dat hem bij thuiskomst werd aangereikt. Het had, volgens de instructies op de envelop, tijdens het ontbijt gegeven moeten worden. Dat was de receptioniste blijkbaar ontschoten - iets wat hier niet ongewoon is.

Zoonlief stuurde vamorgen een sms en belde gedurende de dag - maar op de baan is het mobieltje verboden speelgoed. Toen we terug naar het hotel reden belden we hem, maar toen wisten wij nog niets van het cadeau en hij begreep waarschijnlijk niet waarom P hem niet bedankte.
Hilarisch.

De dag was trouwens niet zo hilarisch. St. Andrews (aan de kust van Oost Schotland) is uniek vanwege de historie - niet vanwege de baan, die wij allesbehalve spectaculair vinden. De weersomstandigheden zijn bepalend voor de score. De ochtendstarters hadden duidelijk voordeel.

De achttiende hole ligt geheel in het oude universiteitsstadje - waardoor je een vreemde mix krijgt van bewoners, toeristen en golftoeschouwers - die gescheiden moeten worden door dranghekken. Buiten het clubhuis is het dan ook een leuke chaos. Honderden vrijwilligers trachten door de bomen het bos te zien.

De organisatie is perfect. Bussen rijden af en aan en er staan op iedere rotonde minstens drie verkeersagenten de boel te regelen. Chapeau!

Tiger wordt vreselijk in de zeik genomen, maar speelt desondanks goed. Wij hebben de indruk dat hij mot heeft met zijn caddie.

Op mijn BBC radiootje hoorde ik de commentatoren onder andere dit zeggen:
"Tiger's executed his teeshot on the ......."
Er viel een korte stilte. Toen zei de andere commentator lachend:
"Tiger sexecuted ............."

Zo gaat het eindeloos door met woordspelingen en toespelingen. De man moet er gek van worden.
Ook staat er voortdurend een menigte tienermeisjes hem op te wachten achter het clubhuis. Gillende meiden, die me doen denken aan de Beatlemania.

Tiger Woods is de enige speler ter wereld die in het VK altijd omringd wordt door "Bobbies."
Het winnen van de 150ste Open (hij won al in 2000 en 2005) zal zijn zoete wraak zijn.

Geen opmerkingen: