10 december, 2010

Olleke Bolleke

*********************************
Op 7/12 schreef ik:

‘Joden moeten zich realiseren dat er voor hen geen toekomst meer is in Nederland. Ze kunnen hun kinderen het beste aanraden naar Amerika of naar Israël te emigreren.' Dat beweert de Nederlandse oud-politicus en voormalig Europees Commissaris Frits Bolkestein, die zich altijd kritisch heeft uitgelaten over de multiculturele samenleving. In het boek ‘Het Verval' van Manfred Gerstenfeld dat onlangs is verschenen, vertelt Bolkestein dat ‘bewuste' joden problemen ondervinden als gevolg van de niet-geslaagde integratie van vooral veel moslim-immigranten. Bewuste joden zijn joden die als zodanig herkenbaar zijn, zoals orthodoxe joden. bron

Ja, dat is even schrikken. En dat doet iedereen dan ook.

Mijn ouders wilden in 1956 (ik was één) - na de Russische inval in Hongarije - emigreren naar de VS. Ze voelden zich niet meer veilig in Nederland.

Frits Bolkestein is al eerder prematuur veroordeeld voor zijn uitspraken (eind jaren negentig) over de multiculturele samenleving. We waren het er nou net over eens geworden dat hij toch gelijk had.

Ik wil Bolkestein graag zelf horen uitleggen wat hij bedoelt. Het zal niet de eerste keer zijn dat hij verkeerd wordt geïnterpreteerd.

Tot dan gun ik hem the benefit of the doubt.

10/12
Gisteravond bij Pauw en Witteman kwam die uitleg en werd bevestigd wat ik al vermoedde.

Er is helemaal geen "doubt" meer. Het is klip en klaar - Frits Bolkestein heeft helemaal gelijk.
Alweer zou ik bijna zeggen.

Het doet me denken aan een uitspraak van Jack Nicholson in A few good men: "you can't handle the truth."

Dat is een probleem waar veel Nederlandse politici mee kampen.
******************************************************************************

Geen opmerkingen: