05 november, 2006

Dag des Oordeels

Sadam is ter dood veroordeeld waarop zijn advocaten, zoals verwacht, direct in beroep zijn gegaan. Een definitieve uitspraak kan dus maanden, zo niet jaren op zich laten wachten.
Dus of en wanneer het hoofd van de Irakese tiran in de strop gaat is nog onzeker.
J.P. mocht er meteen het zijne van zeggen in het Buitenhof. Een terechte straf, maar J.P. is in principe wel tegen de doodstraf. Dat doet mij meteen denken aan één van de beste nieuwjaarsconferences van Wim Kan: het CDA geeft richting naar links, maar slaat rechtsaf.
Ook Amnesty laat weten tegen het doodvonnis van S.H. te zijn. De mensenrechtenorganisatie moet consequent zijn, ongeacht de genocide die in Irak heeft plaatsgevonden onder Sadams commando. Ik ben heel erg voor consequent denken en voor Amnesty, doch ………

Er is weer pittig nieuws uit de V.S. Na de republikeinse aanval op de overspelige Clinton vrees ik dat de democraten nu, op een even vuile manier, terugslaan.
Een zoveelste populaire massapredikant (ook bevriend met born again christian G.W. Bush) heeft het gedaan met een homo. Wat hij heeft gedaan behoeft geen uitleg, laat uw fantasie de vrije loop.
De bekende Amerikaanse evangelist Ted Haggard is donderdag opgestapt als leider van de dertig miljoen leden tellende National Association of Evangelicals. Mocht het bij orale handelingen zijn gebleven, dan kan hij de stelling van Clinton overnemen: I did not have sexual relations with.....
De uitgesproken christen, die zich geregeld negatief heeft uitgelaten over de mannenliefde en het homohuwelijk, verklaarde dat hij altijd volledig trouw is geweest aan zijn echtgenote, de moeder van zijn vijf kinderen. Zo`n schandaal zou voor de Republikeinen wel eens de strop kunnen betekenen bij de komende Congresverkiezingen van a.s. dinsdag. De kerk is heilig bij en voor de kiezers, daar is geen beroep tegen bestand.

1 opmerking:

Anoniem zei

S.H. of de U.S.A., transparant !