18 november, 2006

Zeeuwse roem


Mijn hart gaat altijd sneller kloppen wanneer Zeeland in het nieuws is. Vandaag was dat zeker het geval toen onze nationale Sinterklaas (via Veere) in Middelburg aankwam. Wij zaten dan ook aan de televisie gekluisterd. Dieuwertje en Rik doen enorm hun best, maar kunnen mij mijnheer Aart niet doen vergeten. Ik mis mijnheer Praatjes ontzettend evenals de oude wegwijs Piet ( recht zo die gaat ).
Gisteravond zag ik Aart weer schitteren in het prachtige televisiedrama “Walz”.

Als geboren Rotterdamse, getrouwd met een echte Zeeuw, ben ik zo gehecht geraakt aan dit prachtige stukje Z-W Nederland. In principe komen we hier ieder weekend, ongeacht het weer.
Het is uitgestorven, de haard knispert en de kaarsen zijn aan. Hoe stiller het is, des te heerlijker vind ik het. Back to basic.
Scooby geniet, evenals wij, van de strandwandelingen en de loopjes over de dijk langs het Grevelingenmeer.
Inmiddels heb ik mijn verftaak volbracht. Manlief moet nog vijf deuren rollen en stelt dat maar uit. Geeft niet: hier mag alles en moet niets.

Vanmiddag deed ik nog wat boodschappen bij de plaatselijke super. Tot mijn grote verrassing voer net een echte stoomboot de haven van Brouwershaven binnen. Langs de kant stonden een honderdtal kinderen met (groot)ouders. Verbazingwekkend, maar ik kon gewoon mijn auto op het marktplein voor de bakker zetten. Ik had het beeld nog op mijn netvlies van een afgeladen Middelburg, waar geen auto meer in of uit kon.
Hoe klein en aandoenlijk was de feestelijke intocht van Sint in het historische geboortestadje van Jacob Cats. Op het plein in de muziektent werd de Sint toegesproken - en gezongen.
Dit was oud-Hollandsch volksvermaak.

Ik heb vanavond maar één wens: winst van Feijenoord op AZ in de Kuip. Verder hoef ik niets in mijn schoen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zucht . . . . heel, heel lang geleden; ja, wat 'n sfeer destijds en we waren al gelukkig met het feit dat . . . da's vandaag de dag - helaas - anders(uitzonderingen daargelaten).
En inderdaad, Aart Staartjes, onvergetelijk; zonder Dieuwertje en Rik tekort te doen, ze deden het gewoon heel erg leuk.