13 november, 2006

Nou tabee dan.


Het door S. van Ravesteyn na de Tweede Wereldoorlog ontworpen stationsgebouw zal binnenkort worden gesloopt. Veel van de ontwerpen van Van Ravesteyn zijn inmiddels verdwenen, zoals het Centraal Station van Utrecht en een groot deel van de bouwwerken in Diergaarde Blijdorp.

Even, heel even is er sprake van geweest dat CS Rotterdam in de lijst der monumenten opgenomen zou worden. Het is nl. een monument en het verdient een koninklijke onderscheiding.
Helaas.... De sloophamer zal het beeld van Rotterdam wederom veranderen.
Wordt het Groothandelsgebouw ook geslachtofferd? Gaan alle eerste na-oorlogse gebouwen voor de bijl? Ik vrees het ergste.
Gelukkig hebben we de foto`s nog.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Natuurlijk hoort dit gebouw op de monumentenlijst thuis, maar zo gaat men in Nl met dit soort zaken om. Benieuwd wat voor gedrocht ervoor in de plaats komt. Gezien de kaalslag die de NS de afgelopen decennia heeft doorgevoerd en die een groot aantal karakteristieke stations heeft doen plaatsmaken voor karakterloze, inwisselbare lego-huisjes (en dan druk ik me nog te mild uit), vrees ik het ergste. Bedankt Ellen voor deze informatie. Die zwart-wit foto is echt prachtig!

Ellen ten Bruggencate zei

Hee Kees, leuk dat je weer even aankwam bij Vert-el-sels.