17 november, 2006

Stemmen in Desmet

Iedere dinsdag en vrijdagavond tussen 6 en 8 uur luister/kijk (webcam) ik naar Desmet Live, gepresenteerd door Theodor Holman.
http://www.747live.nl/
Dinsdag is kunst- en cultuurdag, terwijl op vrijdag de toestand in de wereld aan de orde komt. Je kunt er ook live bij aanwezig zijn, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen: dat is een enorme tegenvaller.
Niet alles boeit, zodat ik zo nu en dan even wegloop om in wat potten en pannen te roeren.
Wat me zolangzamerhand echt de neus uitkomt zijn die wekelijks terugkerende egotrippende gasten, wier mening ik inmiddels wel ken.
Wanneer Gijs Groenteman of Chris van der Heijden met hun oeverloos geklets aan bod komen, is het tijd om nog een borrel in te schenken en het vlees om te draaien.
Friem weet, wanneer ik de kamer binnenstap, hoe laat het is: " Groenteman weer? "
Wanneer hij eens met iets anders dan tv, dvd' s of films komt, blijf ik zitten.
Juist omdat er zo weinig in de kunst - en cultuurpot zit, moet hij ons nationaal product promoten. Maar G.G. houdt blijkbaar niet van (klassieke) muziek noch van enig andere vorm van theaterkunst en promoot liever de commercie en de buitenlandse film.
Zijn geneuzel over hoe mooi de Avonden van de VPRO is, komt bij mij dan ook heel ongeloofwaardig over. Een artistiek, intellectuele luchtballon waar ik zo doorheen prik.

De andere dagen, vooral de IKON-donderdag , hebben een veel gevarieerdere invulling en live muziek. Het zal allemaal wel met geldtekort te maken hebben, maar toch.....

Ondanks mijn (opbouwende, inhoudelijke) kritiek: toch luisteren vanavond! Kritiek die ik overigens niet alleen op mijn eigen blog durf te uiten, maar eerder al op de 747 site heb gespuid.
Vandaag gaat het natuurlijk, hoe kan het ook anders, over de verkiezingen. Een panel opiniemakers heeft zich, net als ik enkele weken geleden, gewaagd aan die veel besproken Stemwijzer en Kieskompas. Ik ben heel benieuwd tot welke conclusie de heren aan de stamtafel komen.

Hersenspinsels mijnerzijds of toch CDmAnipulatie.

Recapitulerend: het was een waardeloze uitzending.
Ik heb geen antwoord gekregen buiten een het was een opmerkelijke uitslag. Deze goedbetaalde heren hadden een gezellig onderonsje over de verkiezingen, waarbij behoorlijk denigrerend werd uitgehaald naar de mensen. Wij, het klootjesvolk, snappen er niets van.
Zelf wisten ze nog niet waarop ze gaan stemmen: ja ze zijn allen links-liberaal. Potentiële D66-igers dus, maar daar gaan ze niet op stemmen. Of ze durven er niet voor uit te komen.
Over klein rechts werd lacherig gedaan. Max Pam liet zich laatdunkend uit over Marc Pastors. Hij vond hem plat Rotterdams praten en ook het streepjespak stond Pam niet aan. Het typeerde de arrogantie van deze opiniemakers en daar gruwel ik van.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig samengevat Ellen. En toch blijf ik het moeilijk te rijmen vinden met het boek "Theo" dat Holman toch ook geschreven heeft.

Hij zal toch niet aan geheugenverlies lijden? Ben bang dat het toch weer die beroemde ruggengraat is...

Ellen ten Bruggencate zei

Uiteindelijk komt het erop neer dat ze zich als journalist niet wilen onttrekken aan het linkse Amsterdamse establishment. Anders hoor je er intellectueel niet bij. "Theo is dood" is een verzameling van Holmans columns met hier en daar een aanvulling. Het was voor mij niets opzienbarends, want ik kende de columns. Dat het moeilijk te rijmen valt, ben ik helemaal met je eens. Waarom? Theodor zelf weet het antwoord, verder niemand.
Ik heb een vermoeden, maar laat mij daar niet over uit om niet in valse roddels te geraken.

Anoniem zei

"Uiteindelijk komt het erop neer dat ze zich als journalist niet willen onttrekken aan het linkse Amsterdamse establishment."

Waarschijnlijk heb je gelijk.

Ben toch wel nieuwsgierig naar je vermoeden.

Anoniem zei

Quote : "Uiteindelijk komt het erop neer dat ze zich als journalist niet wilen onttrekken aan het linkse Amsterdamse establishment. Anders hoor je er intellectueel niet bij".

Ja, Ellen, sorry hoor; maar 'ook dit' is het toppunt van zieligheid !