10 november, 2006

De Hond vangt bot

Zoek, zoek, zoek!!!
Dat hoor ik hier in het Kralingse Bos regelmatig wanneer ik Scooby uitlaat. Enthousiaste honden rennen achter weggegooide ballen en stokken aan. Her en der duiken viervoeters met een jachtinstinct in konijnenholen en beginnen driftig te graven.
Onze 12,5 jarige lab is in dit alles niet meer geïnteresseerd en kijkt me met een meewarige blik aan. " Commandeer je hondje en blaf zelf " , hoor ik haar denken.
Zo ook Maurice de Hond. Hij rook metaal bij het graf van Wittenberg, maar ging niet zelf graven. Dat liet hij mannen in witte pakken doen onder tenten, die ook bij zomerse tuinfeesten worden gebruikt.
Zijn gevoel voor rechtvaardigheid neemt lugubere vormen aan.
Is de Hond aan het doorslaan, lijdt hij aan paranoia, een psychose, dwangneurose? Ik weet het niet, echt niet.
Inmiddels beginnen zijn acties op wanhoopsdaden te lijken. Hij volhardt in zijn overtuiging dat een onschuldige man vast zit. Mocht uiteindelijk blijken dat de Hond gelijk had, dan is al die overhoophalerij niet voor niets geweest. Daarom doe ik (nog) geen uitspraak.
Maar het boeit me wel.

Mocht er ooit nog een mes gevonden worden, dan hoop ik, voor de Hond, dat het het juiste is en hij er zelf niet invalt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat wil die de Hond, vraag ik mij altijd af; is ie 'n tikkie mediageil of zo. Krijgt ie thuis niet genoeg aandacht, werd ie vroeger op school altijd gepest(hoewel, dat is wel aandacht).
Ik hoop (vooral voor hem), dat de zaak uiteindelijk wordt opgelost.

Anoniem zei

Geen mes. Behalve die in zijn eigen hand. Viel dat trouwens niet onder verboden wapenbezit? Rare man, die hond.
Ik vertrouw z'n 'enquêtes' ook nooit. Ach, hij komt de dag zo mooi door, niet dan? En de anderen die ie 'op de been' krijgt ook.
Een 'graftak' (zoals we hier dit soort gasten noemen).