04 november, 2006

Slaapdebat

Heeft iemand gisteren naar het debat op RTL 4 gekeken?
Ja, ik heb het geprobeerd doch dommelde na 5 minuten in slaap. Het was drie keer niks.
Waarom toch iedere keer J.P. versus de Boskabouter? Het wekt de indruk alsof het om een (minister)presidentsverkiezingen gaat. Ook de hele opzet van het debat deed Amerikaans aan. Het was echter plagiaat van het slechtste soort. Wij moeten kiezen uit tig partijen en 150 volksvertegenwoordigers. Laat dan tenminste alle lijsttrekkers aan het woord en wacht daar niet mee tot de laatste week. Juist de confrontatie tussen uiterst rechts en uiterst links (voor zover dat nog bestaat) lijkt mij heel interessant.
Kom eens op tafel met echte problemen zoals de integratie, het fundamentalisme, de inperking van vrijheid van meningsuiting, het knopen doorhakken in de gezondheidszorg. Kortom, kom eens op tafel met zaken waar politici zich niet over durven/willen uitspreken. Ja ik weet het, dat zijn onderwerpen die mij aanspreken.

Ik kreeg vandaag van twee stoere Zeeuwse dienstkloppers (incognito) een vette, (terechte) stomme bekeuring omdat ik mijn veiligheidsgordel niet om had. De tranen sprongen, uit machteloosheid, in mijn ogen. Ik was witheet.
Woedend in eerste instantie op mijzelf omdat ik hen hielp aan de, van overheidwege beloofde, bonus. Maar ook woedend dat het zo werkt in dit modderland.
Mensen op Schouwen: PAS OP VOOR EEN ZWARTE FORD FOCUS!!!

Trouwens, ik krijg reacties op mijn stukje manipulatie over Kieskompas. Die reacties onderschrijven mijn vermoeden.
Mag ik mijn lezers vragen even een paar minuutjes uit te trekken om de vragenlijst op http://www3.kieskompas.nl/ te beantwoorden. Mocht blijken dat meer mensen dezelfde ongebruikelijke uitkomst krijgen, dan wil ik de media daarover informeren. Laat in dat geval een (anonieme) reactie achter.

Terug naar het debat van gisteren, dat ik heb opgenomen.
Mijn slaapprobleem is opgelost. Nu nog een afspeelapparaat in de slaapkamer.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het debat was voor mij persoonlijk al helemaal niet de invulling van een behoefte. Maar goed, toch geluisterd en het voldeed aan wat ik al van de heren en hun standpunten en geschilpunten wist.
Niets nieuws. Maar had iemand dat dan verwacht; of wilde men graag dat er over en weer gescoord zou worden(op z'n Amerikaans). Zo van : "Beweren dat het landsbelang voorop staat, ondertussen elkaar verbaal afmaken en dadelijk (na 22 nov.)coalitiebesprekingen voeren". Ja, dat valt bij mij dan net zo goed onder kiezersbedrog.
Wat mij tenslotte opnieuw mateloos irriteerde, is, dat Bos en Balkenende zich weer niet duidelijk uitspraken over welke 'partner' dadelijk (na 22 nov.) de voorkeur geniet. Ja en toch wil ik dat de PvdA de grootste partij wordt. Hoe dan verder na de 22e nov. ? Tja...........democratie, het kan dan weer alle kanten op, veel water bij de wijn etc. etc.