14 november, 2006

Rumsvalt


Rumsfeld in Duitsland aangeklaagd

BERLIJN (ANP) - Een groep advocaten heeft in Duitsland dinsdag een aanklacht ingediend tegen de gewezen Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld. Ze beschuldigen hem ervan het gebruik van marteling in Irak en in Guantánamo Bay te rechtvaardigen en goed te keuren.
Een groep advocaten heeft in Duitsland dinsdag een aanklacht ingediend tegen de gewezen Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld Openbaar Ministerie heeft de ontvangst van de 220 pagina's tellende aanklacht bevestigd, verklaarde een van de raadslieden dinsdag. De advocaten treden op namens elf gewezen Iraakse gevangenen van de beruchte gevangenis Abu Ghraib bij Bagdad en een gedetineerde van het detentiecentrum op de marinebasis Guantánamo Bay.

De juristen vragen in de aanklacht het Duits Openbaar Ministerie een vooronderzoek te beginnen en een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar Rumsfeld en andere hooggeplaatste functionarissen wegens het goedkeuren van oorlogsmisdaden.
Bron: de Gelderlander.

Het zat eraan te komen, maar komt toch vroeger dan verwacht. Wat hierop volgt is bijna niet voor te stellen.
Bush moet in elkaar krimpen van angst, want de deksel van de beerput staat al op een kier. Hij heeft de onmogelijke taak de stank binnenskamers te houden.
Ik voorpel dat dit het grootste politieke schandaal van de eerste helft van de 21ste eeuw gaat worden.
Colin Powell zal over 2 jaar eindelijk zijn onthullende autobiografie durven te publiceren. Reken maar dat het manuscript al klaar ligt, veilig opgeborgen in zijn kluis.
Er zullen senaatscommissies komen, verhoren, aanklachten vanuit alle werelddelen, kortom het jaar 2009 wordt het jaar van de politieke thrillers.
Met deze aanklachten tegen Rumsfeld is het startsein voor de achtervolgingscampagne gegeven.

Geen opmerkingen: