08 november, 2006

Democraten winnen

Nancy Pelosi wordt de eerste vrouwelijke voorzitter Huis van Afgevaardigden


http://www.nytimes.com/ref/elections/2006/Senate.html

Gelukkig, ik kan nog even doorgaan met mijn Clintongrappen, Hillary zit nog op haar senaatszetel. Niet dat ik anders had verwacht, hoor.
Bovenstaande link uit de Harald Tribune geeft prachtige statistieken weer met namen van senatoren, gouverneurs en congresmen. Een handig all in one pakketje, makkelijk te lezen en het geeft een goed overzicht.
Ja ik ben blij dat de Republikeinen verlies hebben geleden, al is het in de senaat nog een nek-aan-nek-race.
Maar hoe gaat het nu verder? Wat kunnen en gaan de Democraten daadwerkelijk uitrichten ?
Bush heeft nog 2 jaar te gaan, daarna laat hij zijn opvolg(st)er met een droeve erfenis zitten. De Democraten hebben eveneens 2 jaar om hun ware gezicht te laten zien en zich klaar te stomen voor de presidentsverkiezingen.
Twee jaar hebben beiden partijen om zich op poll position te plaatsen.

En iedereen (= mijn echtgenoot) is vandaag gefocust op Wall Street en the Nasdaq, want de geringste verschuiving in de V.S. kan een dramatisch of positief effect hebben op de beurs.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi, die winst van de democraten !Ik vraag mij alleen af; is het, dat de Amerikanen plotseling wat meer hersens hebben gekregen; . . . of . . . . nee; ik denk (en dat is heel menselijk en dus begrijpelijk), dat 'Jan met de pet' het meer dan zat is, dat al die jonge mensen in Iraq 'voor Jan met het korte naampie' sneuvelen. 'n voorbeeld van dom doodgaan, slechts ter meerdere eer en glorie van die oorlogszuchtige comboy uit Texas.