13 juni, 2007

ABN*AMRO, the movie - deel 2

Dames en heren scenarioschrijvers opgelet!!!!!!! We gaan verder.
Om ieders geheugen even op te frissen plaats ik, gemakshalve, de link naar het eerste deel.
http://vert-el-sels.blogspot.com/2007/05/scenarist-gezocht.html

Nog steeds in afwachting zijnde van uitspraken betreffende:
1. AFM ==> VEB
2. Bank of America ==> ABN*AMRO
3. Het - tot nu toe hoogste - bod van het Trio
zijn er toch wat zorgwekkende ontwikkelingen gaande.

*Het akkefietje met die grappenmakers van Burorenkema.nl bijvoorbeeld. Wat liet Groenink zich daar kennen en wat een succes voor de makers van dat onschuldige filmpje. Goed dat de bank er geen zaak van maakte, want een dag later kwam er een heel wat groter akkefiet aan het licht.

*De Rabobank, die niet met de grote jongens mag en kan meepraten, is nu op een slinkse wijze klanten aan het weglokken bij de bank, d.m.v. misleidende brieven. Er zouden - volgens Rabo - duizenden klanten overgelopen zijn. Een bewering die door andere banken ontkend wordt.
Het Rabo hoofdkantoor zegt daar niet gelukkig mee te zijn en wekt de indruk er niets aan te kunnen doen. De Boerenleenbank is een coöperatie en dat betekent dat iedere locale vestiging verantwoordelijk is voor haar eigen doen en laten.

*Tussendoor doemt er ineens een frauduleuze Rotterdamse accountmanager op die de bank voor miljoenen zou hebben opgelicht. Ieder minuscuul smetje is er - heden ten dage - één te veel.

*De thuissituaties zijn moeilijk in te schatten. Er schijnen nogal wat medewerkers op zoek te zijn naar een alternatief elders. Dat zal waarschijnlijk wel lukken, want gisteren meldde het nieuws dat er inmiddels ruim 1 miljoen banen voor het oprapen liggen. Dat betekent dan misschien ook dat mijn 57-jarige echtgenoot zijn jaren kan volmaken en ik hem gelukkig nog niet thuis krijg.
Hoewel optredens als op deze foto verleden tijd zijn. Let wel: dit is mijn lieve echtgenoot en niet die frauduleuze accountmanager!!!! Ik heb dit plaatje gepost om te laten zien hoe fotogeniek mijn Friem is en hij wel degelijk een rolletje in the movie verdient.

*De situatie op het Damrak is niet zo rooskleurig meer als ten tijde van de eerste overnamegeruchten. De beleggers zijn het gedoe een beetje beu.
De ene dag stijgt de koers met een tiende procent, dan weer moet het aandeel dat percentage prijsgeven. Per saldo is het aandeel van ABN*AMRO in twee weken tijd ongeveer 1,3% goedkoper geworden.

*Jut en Jul - burgemeester en wethouder van Amsterdam - hebben zich uitgesproken vóór een overname van Barclays.
De Britse bank financiert nl. een topopleiding op financieel gebied in Amsterdam als het erin slaagt ABN*AMRO over te nemen. Barclaysbestuurder Frits Seegers heeft dat toegezegd. De belofte ligt ook niet in inkt vast. Seegers zegde ook toe dat Amsterdam na een overname een 'serieus hoofdkantoor' van de fusiebank houdt. Vanwege die toezeggingen is Asscher openlijk voorstander van het Barclaysbod op ABN*AMRO.

*Ook Fortis start een slijmoffensief. Het garandeert dat er bij een overname van ABN Amro in Nederland geen gedwongen ontslagen vallen.

Conclusie.
Na een spetterende opening - allegro vivace - waarbij we letterlijk wakker schrokken, zijn we nu beland in een schijnbaar rustig - andante - middenstuk. Het borrelt onder het oppervlak. We wachten op een spetterende - fortissimo possibile -finale.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat mij mateloos irriteert aan deze fusie/overname is dat het zo'n strijd wordt waarin de belangen van de consumens en werknemer niet lijkt te tellen.
Geen wonder dat vermogende klanten gaan praten met andere banken die schijnbaar in rustiger vaarwater zitten, misschien omdat ze geen aandeelhouders hebben. Ik heb contact opgenomen met Robeco en ING lijkt me ook wel wat. Want stel Fortis wordt de nieuwe eigenaar. Dat is voor mij de limit!

Als het bankentrio AAB overnemen dan is dat en vijandige overname en voor de betrokken partijen is dat nooit een goed teken.
Geen goed teken voor hun aandeelhouders (het getuigd van korte termijn denken van AAB-aandeelhouders als ze het trio preferen), voor de medewerkers, voor de klanten en voor Nederland Eigenlijk voor niemand.