10 januari, 2009

Wel GeenStijl

"Ja geweldig", was mijn eerste reactie.
Maar wat een beroering ineens.

Eerder deze week liet een getergde Hanneke Groenteman zich weer enorm kennen op haar blog.
Vandaag werd er in twee programma's uitgebreid stilgestaan bij het fenomeen GeenStijl.
Job Cohen, die steeds blijer met zichzelf wordt, vond vanavond weinig bijval toen hij Ella Vogelaar bijviel in een ongelooflijk slecht programma - genaamd Triana.

Bij Pauw en Witteman legde Dominique Weesie de plannen van de nieuwe omroep - PowNed - (poownt) uit. Ik vind Dominique een hele reële kerel met bijzondere talenten. Talenten waar anderen jaloers op zijn. Met de blokkades, die hij ongetwijfeld tegenkomt, weet hij vast en zeker raad.

Ook Rutger Castricum, de kwelgeest van menigeen, kwam aan bod. Wat was er nou zo schokkend aan het Vogelaarmoment, behalve Vogelaar zelf? Sterker nog, het was goed moment. Rutger schold haar niet uit, was niet agressief: hij bleef alleen treiterig rustig. Dat maakte Vogelaar gek - als ze dat al niet was.

Die momenten waren er ook met o.a. Hanneke Groenteman en Fransisco van (de middelvinger) Jole.

Ik ging als mini-amateurblogster in 2007 naar het Mediadebat, dat geleid werd door diezelfde van Jole. Daar waren "de grote mannen", "de kenners", "de specialisten" ook aanwezig. Op GeenStijl na.

Mannen die denken over dezelfde gave te beschikken als Dominique. Ze kunnen niet aan hem tippen.

Ik ageerde tegen van Jole, die eveneens ineens een flinkerd bleek te zijn. Mij werd de mond gesnoeid. Gevolgd door hoongeluiden van al die "big guys". Naäpers. Dat heeft veel lezers naar Vertelsels gelokt. Eerlijk is eerlijk: ik was ze liever kwijt dan rijk.

Laat GeenStijl (waar ik dagelijks graag een kijkje neem) maar lekker Hilversum opschudden. Prima. Het zal - zeker in het begin - tot spraakmakende televisie leiden.

U kunt zich hier registreren.

"Ja geweldig", blijf ik zeggen.

2 opmerkingen:

Ellen ten Bruggencate zei

Per e-mail ontvangen:

"Hoi Ellen,

Dank je wel voor je support. Leuke posting ook, ik word bijna verlegen.

Hartelijke groet,

Dominique"

Anoniem zei

Nou, laat ik dan maar eens zeggen dat ik dat moment van Vogelaar helemaal niet zo slecht vindt. Rutger Castricum (door Witteman godbetert als sterreporter aangeduid) staat in het fragment eerst achter Vogelaar en maakt gaap- en kwekgebaren. Weinig respectvol. Vervolgens stelt hij een paar lulvraagjes, die door Vogelaar overigens netjes beantwoord worden. Daarna vraagt hij naar de spindokter. Dat wordt door Vogelaar ontkent, en nog eens en nog eens. Vervolgens blijft hij doorzeiken. Vogelaar maakt duidelijk dat zij nu niet meer wil antwoorden. Lijkt me terecht, ze heeft al een paar keer geantwoord, maar het is kennelijk niet wat sterreporter Ruger wil horen. Vervolgens loopt hij haar achterna en zegt 'Antwoorden! Nu!' Vraag: Zou U willen antwoorden op zo'n ronduit hondse bejegening?
Ik kan zo goed begrijpen dat Vogelaar geen zin heeft om verder in gesprek te gaan met deze natte wind. Nee, het tv moment van het jaar was voor mij toen Wouter Bos en Mariette Hamer kort daarop woorden tekort kwamen om de kwaliteiten van Vogelaar te schetsen, dezelfde die ze eerder kei- en keihard hadden laten vallen. Ontluisterend.