01 januari, 2009

Oudjaar in beeld

*************************************
Wij vierden oudejaarsavond bij en met vrienden in Haamstede. Op de heenweg (rond 21 uur) kwamen we niemand op de weg tegen. Alle weersalarmen sloegen, wat betreft Schouwen, nergens op.
Zelfs de mist was opgetrokken.

Evenals andere jaren denk ik dat de politie een afspraak had gemaakt met het KNMI . "Zeg dat het gevaarlijk slecht weer wordt. Adviseer de mensen thuis te blijven of een pyjama mee te nemen - dan kunnen wij zelf ook aan de oliebollen en sjampie".

Rond tweeën - op weg naar huis - was het stil. Met een grote boog reden we om het feestdorp Renesse heen. Ik verwachtte daar wel wat fuiken.

We hadden een gezellige avond. Een beetje naar muziek geluisterd, televisie gekeken, veel gelachen en gedanst.
Youp vond ik matig. Erg voorspelbaar en allesbehalve scherp.
In Rotterdam hadden mensen negen euro betaald om in de kou te staan en het valse gezang van ene Estelle (ik dacht dat de vrouw van Gullit ging optreden) aan te horen.

Zelf dronk ik te veel verschillende wijnen door elkaar. At een "is-het-al-gegeten-of-moet-het-nog-gegeten-worden-hapje" en spoelde 2008 met champagne weg.

Het resulteerde (onvermijdelijk) in mijn eerste migraine van het nieuwe jaar - maar dat had ik er graag voor over.
2 opmerkingen:

Wampie zei

Ha Ellen, ik kom net terug uit Burgh-Haamstede, waar ik vanuit het huis van vrienden naar de nieuwjaarsduik ben geweest; onze zonen waren zo dapper. Toevallig heb ik in het Zeeuwse nog verteld over Vert-el-sels toen De Kleine Schorre ter sprake kwam; jij schreef daar eerder over.

Onze vrienden wilden ons meenemen naar de Schuddebeurs, waar ze eerder goed hadden gegeten, maar het was gesloten. Net zag ik jouw bespreking, en die was niet mals.

Ellen ten Bruggencate zei

Nee, maar het kan natuurlijk verkeren. Onze ervaring is niet die van anderen.

Brrrrr, dat is een koude duik geweest. Nog een goed 2009, Wampie Dat je nog maar vaak op Vert-el-sels mag komen om zo nu en dan een reactie achter te laten.