29 januari, 2010

Dat je het maar weet

**************************************************************************
Goed, we zijn ingecheckt en wachten nu in de lounge tot we naar de gate mogen. Even een paar opmerkelijke zaken die voor de VS gelden. Wij vliegen al zo'n twintig jaar één of meer keren per jaar naar dat land, maar dit jaar zijn de regels toch weer anders.

Als je je visum via ESTA hebt aangevraagd (is verplicht), maak er dan een uitdraai van. Op internet staat wel dat het niet hoeft, maar wat was ik blij dat ik de visa had uitgeprint. Manlief stond namelijk niet aangemeld in het systeem. Doordat ik het bewijs kon overhandigen was het snel opgelost - anders had P. zich via internet wéér moeten aanmelden.
Uitprinten dus!!!

Ja, het is allemaal een stuk strenger op Schiphol. Ik ben benieuwd hoe het straks met die bodyscan gaat.

Alle vloeistoffen die je koopt mogen in de handbagage. MAARRRRRRRR - heb je in de VS een doorvlucht, dan moet je het in je koffer doen. Lastig, zeker als je weinig overstaptijd hebt zoals wij.

Wij vliegen nu naar Atlanta en dan zou ik daar dus mijn taxfree parfum in de koffer moeten doen voordat we die weer inchecken voor het laatste traject naar Fort Myers. No way.

Nog wat - de prijzen zijn helemaal niet zo gunstig. Zo is de scheercrème van Clinique bij de Bijenkorf goedkoper dan hier in de taxfree shop.

Dit alles in de haast. Dat je het maar weet!!

1 opmerking:

Jowi zei

goeie reis en succes met je parfum! Ik ben dankzij die liquidwet en wat rondreizen in de VS tal van cadeautjes kwijtgeraakt.