16 januari, 2010

RE, RE, RE, RE......................................



De premier reageerde op het rapport van de commissie Davids. Een reactie die verbaasd en verontwaardigd werd ontvangen, ook door de coalitiepartner PvdA.

Politici, media, bloggers, nou ja Jan en alleman reageerde op de reactie van JPB en vervolgens op de reactie van Mariëtte Hamer. Ik ook.
Het ging nauwelijks over de inhoud van dat rapport. Nee, de reacties waren belangrijker.

Iedereen keek elkaar aan: "Wat is jouw reactie?"
Sommige reacties op reacties waren voorspelbaar: "Dit kabinet moet opstappen." Wilders dacht een voet tussen de deur te hebben en probeerde de reacties van Balkenende, Bos en Hamer te laten botsen. Hij faalde. Balkenende kwam met een herziene reactie - een compromisreactie (ik noem dat een draaikontreactie) - iets waar het CDA goed in is.

Vandaag lees ik dat Willibrord Davids heeft gereageerd op de reactie van de premier: "Voorzitter Willibrord Davids van de Onderzoekscommissie-Irak vindt dat premier Balkenende deze week „niet zuiver” heeft gereageerd op sommige conclusies van zijn rapport." .......gehele tekst.

Er komen nog een paar pittige debatten in de Tweede Kamer - over Uruzgan, maar ook over de inhoud van het rapport Davids. De reactie van de commissievoorzitter zal daarbij zeker worden meegenomen.

Reactie roept reactie op. Daarover debatteerde ons parlement deze week.

Dat resulteerde in nog meer reacties.

Geen opmerkingen: