25 januari, 2010

Kraamverbod

*************************************
Vanmiddag kocht ik een bloemetje bij "mijn" bloemenstalletje op de Oude Binnenweg.
"Wilt u misschien even tekenen voor het behoud van de kraampjes in Rotterdam," vroeg de verkoopster. "De PvdA wil ons weg hebben. Ze willen de stad clean maken."

Ik tekende onmiddellijk.

Er moet veel uit het straatbeeld verdwijnen. Heel veel, maar niet de kramen. De kramen zijn gezellig, ze verhogen de sfeer in de stad en doen niemand kwaad.

Wat heerlijk om op een koude winterdag de verleidelijke, nostalgische geur van oliebollen op te vangen. De beste oliebollenbakker van Nederland heeft een kraam op de hoek van de Heemraadssingel. Moet dus weg.
Nog meer beton komt daarvoor in de plaats. Om maar te zwijgen over de gigantisch hoge huurprijzen.

Haring koop en eet ik bij de kraam op de Meent. De bloemenstallen kunnen op mijn kladizie rekenen. De friteskraam weet ik te weerstaan.
De PvdA verloochent al jaren haar eigen beginselen: opkomen voor de kleine man. Mijn hoop is gevestigd op de andere partijen. De kleine middenstander verwacht geen woorden, maar daden van de VVD en Leefbaar Rotterdam.



ROTTERDAM - Ondernemers van kramen en karren in het centrum van Rotterdam krijgen de wacht aangezegd. Hun kramen zouden de stad een rommelige aanblik geven. De gemeente zal de vergunningen niet verlengen, zodat de laatste verkopers uiterlijk in 2013 weg zullen zijn, meldt RTV Rijnmond.


"Het zou goed zijn als al die losse kraampjes weggaan en daar mooie kiosken van kwaliteit voor in de plaats komen'', zegt wethouder Schrijer. bron AD

Nu ben ik niet zo'n actievoerder.
Toch wil ik het bij die ene handtekening niet laten. Op LinkedIn - Rotterdam My City!! - heb ik een oproep tot protest gedaan. Vanavond ga ik de raadsleden aanschrijven.

Met de verkiezingen in het vooruitzicht zal de PvdA toch uit een ander vaatje moeten tappen.

Mensen, ik heb hier echt de pest over in. Het zojuist gekochte boeket kan mij niet opfleuren. Integendeel, wanneer ik ernaar kijk zie ik een steriele stad. "Clean" noemde de bloemenverkoopster het.
En dat sloeg niet op de politiek.

Als excuus wordt valse concurrentie aangedragen.
Flauwekul. Sinds wanneer bekommert de PvdA zich om dure winkeliers.

Ik heb het vermoeden dat het om, die in aanbouw zijnde, "Markthal" gaat waar de projectontwikkelaar is uitgestapt. Dat project ligt zwaar op de gemeentelijke maag.
Voor niet-Rotterdammers: de markt krijgt een permanente overdekte bestemming.

Maar ik wil mijn bloemetje en fruit bij het stalletje op de hoek kopen.
****************************************************************************

Geen opmerkingen: