02 januari, 2010

Schoon

                       genoeg heb ik ervan.

Dacht ik gisteren nog "dit gaat nooit meer over," vandaag heb ik de grote schoonmaak gedaan. Alle sporen van kerst, mufheid, kots en poep zijn rigoreus door mij weggepoetst.

Ik ben schoon, manlief is schoon - we zijn beiden vijf kilo afgevallen en hopen dit nooit meer mee te maken.
Het huis is schoon - er is zo'n vijf kilo aan afval naar de container gegaan en het huis ademt rust uit.
2010 begint schoon.

Heb ik iedereen al een voorspoedig en vooral veilig nieuwjaar gewenst?!

Want wat betreft dat laatste zijn we in de laatste dagen van 2009 wel weer even wakker geschud.
Ik denk dat wij eind januari als een van de eersten door de bodyscan gaan. Heel goed!! Dat ding had er al acht jaar moeten staan.
Maar niet alleen op Schiphol. Terroristen hebben het (vooralsnog) gemunt op Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en die doen volgens mij niet alleen Nederland aan...........................

Maar goed - evenals in 2001 vliegen wij a month after naar de VS. Hebben wij altijd.

Oudejaarsnacht is in Rotterdam gelukkig bijna overal feestelijk verlopen. Zo gammel als wij waren, het vuurwerk vanaf de achtentwintigste gadeslaan, met een glaasje water, was werkelijk fantastisch. We kwamen ogen te kort. Vanwege het vorstheldere weer reikte ons zicht tot Den-Haag en Zoetermeer.

Veilig voel(d)en de hulpverleners zich echter niet. Het maakt mij ziedend.
Hoe ziek ben je als je ambulancepersoneel bedreigt, vuurwerk naar politie gooit of brandweermensen het werk onmogelijk maakt.

De viering van nieuwjaarsnacht is in onze regio verlopen 'zonder grote incidenten'. Dat zeggen politiewoordvoerders van de korpsen Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Er zijn 157 aanhoudingen verricht, bijna twee keer zoveel als vorig jaar. (Bron RTV RIJNMOND)



In Rotterdam is snelrecht toegepast. De rechter had wat mij betreft nog strengere straffen mogen uitdelen.
Er waren maar liefst elfhonderd politieagenten en garde, hier op het Churchillplein stonden de hele avond ambulances gereed om uit te rukken. Niets werd in nultien aan het toeval overgelaten.
Volgens de politiebond een situatie die niet gebruikelijk moet-en kan worden.

Mevrouw de minister, als ik u een tip voor een goed voornemen mag geven:

Bezuinig niet op onze veiligheid.

4 opmerkingen:

Bert zei

In Cambridge geen rellen, maar er was op Oudejaarsavond (of New Years Eve zoals het hier heet) in het centrum wel een veldhospitaal opgericht, want Britten en alcohol .... enfin, je weet het wel .... Het schijnt een waar slagveld geweest te zijn: http://www.cambridge-news.co.uk/cn_news_home/DisplayArticle.asp?ID=474294

Ik ga a.s. Vrijdag alweer richting US. Ben benieuwd naar de nieuwe security maatregelen .... Ik ben trouwens al wel eens in een body scanner geweest, maar ik kan me niet meer herinneren waar dat was, waarschijnlijk ergens in de US.

Cheers

Ellen ten Bruggencate zei

Goede reis, Bert.
Ik stuur je even een mail met wat vragen.

Anoniem zei

Jammer dat je mijn reacties op voorgaande stukjes niet plaats. Je zal wel een reden hebben.

Jan

Ellen ten Bruggencate zei

@Jan, anoniem of wie u dan ook maar bent:

Ja, ik heb mijn reden. Ik ga echter niet met u in discussie over de inhoud of kwaliteit van uw reacties.

Iedereen die reageert op mijn blog weet van tevoren dat de moderator bepaalt wat er geplaatst wordt. Als u daar een probleem mee heeft, reageer dan vooral niet meer.

Ellen.