09 januari, 2010

Winternieuws

*************************************
Het weer houdt het nieuws in haar greep. Iedereen mag sneeuw -en ijsfoto's naar de NOS sturen.

Sneeuwstormen, sneeuwjachten, gevoelstemperaturen van min dertig, wel of geen tekort aan strooizout, de uitgeschakelde bouwvak, het daklozenprobleem, wel of geen Elfstedentocht, te verwachten hoge energierekeningen, verkeershinder, vogels wel of niet bijvoeren, bevroren waterleidingen, winkels die niet bevoorraad worden, galopskiën, enzovoorts. En dat nieuws is in de andere Europese landen niet anders.

Het is stil in de hoek van de milieubeweging.

Ik weet ook even niet wat ik moet schrijven. Wij kijken naar schaatsen in een hal, zowel in Noorwegen (EK) als in Groningen (NK sprint).

Vroeger noteerden mijn vader, boer en ik alle tijden in een speciaal daarvoor gemaakte pagina van de krant. Maar dat is "oudemutsenpraat."
Fred Racké en Theo Koomen zijn dood. Ria en Bart zijn de huidige deskundigen.


De Noren zijn lid van de NSB. De Italianen worden gesteund door de Polizia.


Op Twitter is de stemming ook behoorlijk bevroren:
UmarEbru: lieve twittervriendjes en vriendinnetjes. ik vind @meilivos een dom wijf en ben klaar met reageren op de ebruumarvsmeilivos discussie. thx!

Hè gezellig - haardje en kaarsjes aan.
"Schenk mij nog maar een lekker jong borreltje in, schat."
****************************************************************************

3 opmerkingen:

Foxx zei

Inderdaad ontzettend veel geblaat over het weer. Vandaag zou het volgens de deskundigen (= de weerclowns) EXTREEM slecht zijn. Deekens mee, kustprovincies! Zoals ALTIJD bij dit soor berichten: klopt niets van, vanmiddag heerlijk door de polder gefietst in de zon, temperatuur -1. Windkracht 6, dus gevoelstemperatuur -6. Prima dus.

Inderdaad stil uit de milieubeweging, waarschijnlijk omdat men daar ook weet dat een periode van 10 dagen met -1, -2 graden geebn invloeheeft op de langetermijn ontwikkelingen.

Bert zei

Ha Ellen,

Ik zit lekker in shirt, shorts en flip flops onder de palmen en bananenbomen in San Diego in the good old USA .... ;)

Niet veel gemerkt van extra security, noch op Heathrow, noch in LA .... Van enkele mensen werd de cabin luggage doorzocht bj de gate, maar ik mocht doorlopen. Wel mochten we het laatste halfuur voor landing niets in onze handen hebben, zelfs geen tijdschrift. Dat was bij Virgin. Bij de United vlucht die collega's hadden was dat weer niet het geval. Kortom, het lijkt allemaal weer erg hap-snap, zoals gewoonlijk ....

Geert Wilders zou zich trouwens waarschijnlijk het apezuur schrikken als hij zou zien dat er op Heathrow redelijk wat meisjes met hoofddoekjes achter de scanners zitten .... ;)

Voor mij geen jong borreltje, maar een Margarita graag ....

Cheers

Ellen ten Bruggencate zei

Werkse en geniet Bert!!

Ik hoop over drie weken weer onder de palmboom te zitten ;-)