28 januari, 2010

Op weg

**************************
Om klokslag drie uur haalde de RTC ons op. Een uur later stond ik aan de receptiebalie van het Radisson Blu Schiphol.

Kortom, de start van ons jaarlijkse maandje Florida.

Na jarenlang trouwe gasten te zijn geweest van NH proberen we eens iets anders. NH rekende vorig jaar ineens vijf euro per persoon voor de luchthavenshuttle, de superior room was waardeloos en ook voor internet moest ik fors betalen.

Dit hotel is wel van een heel ander kaliber. Internet en shuttle zijn gratis en de kamers zijn comfortabeler. Bar, lounge en restaurant hebben meer allure. Booking.com biedt kamers ver onder de gebruikelijke prijs aan. Vooral wanneer je vooruit betaald is er een mooie deal te maken.

Op de afrit naar Hoofddorp gebeurde er iets vervelends.
Wij zaten achter een vrachtwagen. Ineens klonk er een sirene achter ons. De taxichauffeur ging er vanuit dat de politieauto ons zou inhalen via de vluchtstrook. Er was namelijk ruimte genoeg.
Nu is de regel dat je zo snel mogelijk de weg moet vrijmaken, maar aangezien de vrachtwagen voor ons ook gewoon zijn weg vervolgde, deed de taxi dat ook.

De sirene plakte op de bumper. "Gaat er dan langs," riep de taxichauffeur eingszins paniekerig.
Wij sloegen bij de stoplichten rechtsaf, de politieauto linksaf.

Toen zag ik iets wat ik nog nooit had gezien. De agent wees met zijn vinger naar zijn voorhoofd.

Het is wellicht niet goed wat de taxi en de vrachtauto deden, maar ze blokkeerden niets en niemand. Het korte lontjes gebaar van oom agent was bespottelijk.

Goed voorbeeld doet goed volgen.

Geen opmerkingen: