24 januari, 2010

Klachten afhandelen

***************************************************
Mijn vriendin I. mailde mij dat haar kinderen ook slechte ervaringen hadden gehad met de Thalys. Hun klachten kwamen overeen met die van ons. Ter herinnering: onze heenreis en terugreis

Vandaag vroeg een andere vriendin hoe het met ons ging. Ze doelde op de maag-darmexplosie, enkele uren na de treinreis. Aangezien mijn lief zich nog steeds lamlendig voelt gooien wij het op het NORO-virus.

"En nog iets van de Thalys gehoord?"

Jazeker, lees maar even mee.

Vooreerst onze verontschuldigingen voor de onaangename ervaringen die U had met Thalys op 28/12 en tevens onze verontschuldigingen voor de laattijdige reactie: wij kregen echter een toevloed aan e-mails te verwerken in de laatste weken en behandelen ze per datum van aankomst.
---
Thalys heeft inderdaad een onfortuinlijke periode gehad tijdens het voorbije winteroffensief waarbij er veel vertragingen waren en er tevens verschillende treinstellen uit circulatie moesten genomen worden wegens averij (gebroken vensters wegens ijs-inslag). Dit laatste (het gebrek aan treinstellen die qua veiligheid 100% in orde zijn) heeft onze exploitatie-afdeling meermaals voor de verscheurende keuze gesteld om ofwel een niet-gereinigd treinstel onmiddellijk terug te laten vertrekken met andere reizigers, ofwel het treinstel - zoals normaal voorzien - in het atelier te laten reinigen en de reizigers nog een supplementaire wachttijd te geven. Veelal werd voor de eerste mogelijkheid geopteerd en derhalve zijn er dus wel degelijk niet-gereinigde treinstellen onmiddellijk terug in dienst genomen. Hopelijk kan U begrip opbrengen voor deze ingreep waarvan U helaas ook het slachtoffer was.
---
Wat de attitude van het treinpersoneel betreft hebben wij Uw opmerkingen overgemaakt aan de verantwoordelijke voor het Nederlandse treinpersoneel die niet zal aarzelen om het desbetreffende personeel te interpelleren.
---
Ik maak hier dus uit op dat wij niet de enige ontevreden reizigers zijn geweest. De Thalys is zondermeer de snelste verbinding met Parijs.
Als u tweeëneenhalf uur uw plas of poep kunt ophouden en niets aanraakt, dan is dit beslist de beste manier om in de Franse hoofdstad te komen.
*************************************************************

Geen opmerkingen: