22 januari, 2010

Misrekening

*********************************
De grote televisie-actie voor Haïti heeft zo'n drieëntachtig miljoen euro opgebracht. Dat is incusief de verdubbeling van Koenders. Onzin! Het komt uit uw en mijn portemonnee. Gewoon belastinggeld.

Ik hoorde zojuist dat de algemene opinie negatief is. Men gelooft niet zo in deze actie voor een land dat wordt geregeerd en geteisterd door corruptie. De hulpverlening oogt chaotisch. Er zijn veel te veel media die hulverleners in de weg lopen en hard mee-eten van het VN-voedsel.

En misschien worden Nederlanders een beetje kriegel van het braafste jongetje van de klas imago. De Amerikanen zijn veel minder goedgeefs. Larry King haalde met zijn "celebs" een schamele vijf miljoen dollar op.
Ook de Twitterveiling levert minder op dan ik had verwacht. De bekende Twitteraars zijn opmerkelijk stil. Okee, Maxime Verhagen heeft een das ter veiling aangeboden, maar al die andere politici en showsterren doen niets.

Nog een tegenvaller: de Rekenkamer zal, in tegenstelling tot wat Balkenende eerder had toegezegd, niet controleren of de inzamelingsopbrengst in Haïti goed besteed wordt. Zoiets voedt de achterdocht.

Vannacht om twee uur kunnen we op Nederland 3 meegenieten van de benefietshow 'Hope for Haïti', gepresenteerd door George Clooney en Wyclef Jean.
Ik ben benieuwd of mijn eerdere uitspraak over de krenterige Amerikanen geloochenstraft wordt.

Sorry Beau, Jeroen, Linda en Reinout - daar kijk ik nou wel naar.
***********************************************************************

1 opmerking:

Bert zei

Ha Ellen,

Voor de mensen in Haïti hoop ik dat je eerdere uitspraak over de krenterige Amerikanen geloochenstraft wordt.

Ik zit hier naar de Hope For Haïti Now "show" te kijken en vind het, zeker voor Amerikaanse begrippen, opvallend ingetogen en smaakvol gedaan ....

Cheers uit San Francisco

P.S. Brad Pitt, scheer alsjeblieft die baard af ....