17 mei, 2010

Ashandel

**********************************
Hoewel de wereldeconomie een behoorlijke klap krijgt van die IJslandse vulkaan en wij in ons handjes knijpen dat we voor juli de boot naar Schotland hebben besproken, weten er altijd weer een paar slimmeriken een slaatje uit de malaise te slaan.

Vulkaanas op bestelling
REYKJAVIK (ANP) - Een IJslandse internetwinkel beleeft gouden tijden door de as spuwende vulkaan onder de gletsjer Eyjafjallajökull in IJsland. Het bedrijf werd tien dagen geleden opgericht en inmiddels zijn er al potjes as naar klanten in zeker zestig landen gestuurd.
Aswinkel nammi.is verkoopt potjes met 160 gram vulkaanas voor 23,80 euro. De opbrengst gaat naar de hulpdiensten van IJsland.

Sofus Gustavsson kwam op het idee voor zijn bedrijfje toen een buitenlandse verzamelaar hem vroeg wat as op te sturen. ,,Mijn vader woont dichtbij de vulkaan en ik vroeg hem of hij wat as kon regelen'', aldus Gustavsson. Sinds de eerste zending heeft zijn vader al drie vrachten gebracht. De as is volgens de ondernemer sinds de eerste zending steeds grover geworden.
In IJsland zijn nog twee asbedrijfjes actief, die echter wel een winstoogmerk hebben. bron

Geen opmerkingen: