18 mei, 2010

Mini&MaxiMaal

Bij deze mijn laatste tip voor mensen die ooit naar Honfleur willen. Het beeldige stadje is erg toeristisch en dat lijkt alleen maar erger te worden.

Het ligt ideaal in de prachtige Calvados (mooi vertrekpunt voor dagtochtjes) en heeft een aantal goede hotels. Honfleur is een aaneenschakeling van galeries, restaurants en souvenirwinkels.

Over smaak valt niet te twisten, maar wel over kwaliteit en prijzen. Want ook dat varieert zeer in het pitoreske stadje. Goedkoop eten kun je er zeker, en goed ook. Hoe minder tafeltjes, des te beter!! Dat is mijn conclusie. Aan de haven zitten veel vreettenten.
Mag ik le Hamelin aanbevelen, dat voor €19,50 een kwalitatief prima driegangen keuzemenu aanbiedt. Het is de traditionele Normandische keuken.

Daarnaast zit het dure Entre Terre et Mer, door mij omgedoopt tot Tussen Wal en Schip.
Een restaurant met arrogante, onbeschofte en dronken bediening in stofjassen die de gasten lastig vallen met gemopper dat ze zo moe zijn, kapotte borden, matige vis, kaarsjes die niet aangestoken worden en een koffiekopje in een voetbad.
Ik schrok toen ik het menukaartje in mijn handen geduwd kreeg. Vijf voorgerechten, waarvan de goedkoopste €19,- kostte. De keuze was minimaal, de prijzen buitensporig.

De gérant had de drank in zijn ogen staan, sprak met een dubbele tong en liet regelmatig het een en ander uit zijn handen vallen, waarna hij zichzelf weer in de bar troostte.  

Zelden heb ik de vis (tarbot) zo zout gegeten.

Geen opmerkingen: