18 mei, 2010

Stemming

*********************************
Het is een hot item in DWDD op woensdag: de peiling van Maurice de Hond.
Al enige weken is de VVD in een opwaartse lijn. Dat lijkt iedereen te verbazen. PvdA-coryfeeën geven tekst en uitleg over het plotselinge succes van Rutte's Liberalen.

Hardlopers zijn doodlopers en Wie het laatst lacht...................
Spreekwoorden die ik eerder gebruikte toen het over de opmars van de PVV ging. Die leek niet te stuiten. Iedereen was in paniek.
Weer waren het PvdA'ers die over elkaar heen buitelden. De één was voor negeren, de ander vond dat Wouter Bos wel in gesprek met Wilders moest gaan.

Maar Wouter gaf zijn portie aan Joppie. Dat leek een meesterstreek.
Klabats - de PvdA maakte een reuzesprong en werd de grootste partij van Nederland: in de peilingen wel te verstaan.
En weer waren het de PvdA'ers die juichten, maar ook waarschuwden voor overhaaste conclusies.

Een paar mindere media-optredens van Job Cohen en .................klabats, de PvdA stond weer met beide benen op de grond.

En D66: de yuppie-liberalen dachten even dat Alexander Pechtold het helemaal ging maken. Alexander was de enige volksvertegenwoordiger die Wilders durfde aan te pakken. In De Kamer wel te verstaan, want oh jee ....wat viel Pechtold in de televisiedebatten door de mand.
D66 zal ongetwijfeld meer kamerzetels krijgen en misschien bij de coalitiegesprekken van groot belang zijn. Dan ga ik uit van een links liberale coalitie.

Mensen, heus ik weet het ook niet. Ik denk hardop.
Wordt het CDA toch weer de partij die het laatst lacht?
Wilt u een steuntje of een duwtje: doe dan DE STEMWIJZER

3 opmerkingen:

Bert zei

Ik had begrepen dat er van die Stemwijzer niets klopte .... en het heeft me inderdaad niet echt veel verder geholpen want mijn enige twee opties eindigden als nr. 2 en 4. De enige troost is dat SGP, PVV en TON onderaan mijn Stemwijzer ranglijst prijken .... wat dat betreft klopt ie dan toch weer perfect .... :)

Cheers uit Helsinki,
Bert

Ellen ten Bruggencate zei

Hoi Bert,

Ik was niet zo blij met de uitslag v.d. stemwijzer, maar de onderwerpen zetten je wel even aan het denken. Het is een tip, meer niet.

Is de drank in Helsinki niet schrikbarend duur?

Bert zei

Gemiddeld 6 Euro voor een biertje ja .... :( Maar het schijnt de Finnen niet te deren; de terrassen zitten propvol!

Cheers,
Bert