30 mei, 2010

Stemavond

.............en dat deden er een paar.

Stemmen, daar ging het gisteren om en over.
Hoge stemmen, lage stemmen, rauwe stemmen, vermoeide stemmen, gilstemmen, zachte stemmen, trillende stemmen, valse stemmen en kopstemmen.

Aangezien de gids weinig goeds beloofde, stemde ik af op RTL4 om voor het eerst naar de X-Factor te kijken. De prettig nonchalant ogende Jaap (die wel naar Mensendieck moet voor zijn rug) won. Hij kreeg 51% van de stemmen dankzij de goede keuze van Angela Groothuizen, zijn coach.

Zijn stem lijkt uitermate geschikt voor R&B-achtige muziek. Laat hem niet proberen een tweede Marco Borsato te worden! Want met dat liedje zakte hij door het ijs.
Mij blijven Dock of the bay en With a little help......bij (eerste twee zinnen zong hij trouwens wel verkeerd - tekst kwijt? - maar niemand had het door).
Ik heb in mijn hoofd op Jaap gestemd, al vind ik dat te downloaden (beoogde hit) nummer helemaal niets.

Vervolgens viel ik met mijn neus in de stemming van het Eurovisie Songfestival. Handig dat het geen eindeloze opsomming meer is van één tot twaalf punten, waarbij het altijd wel een keertje mis ging omdat de puntengeefster onverstaanbaar Engels sprak. 

Nederland mocht uit de roodgestifte mond van Jolanthe CvK laten horen dat de douze points naar Armenië gingen.
Armenië??
Op dat moment had ik "de Belg" aanstaan. Oei...................
Ik heb ons uitje naar Brussel maar even op de lange termijn geschoven.

Ondanks de, naar omkoperij riekende, Balkan - en Oostblokstemmen gingen de meeste stemmen uiteindelijk naar de Duitse Lena. Ik hoorde haar liedje in de toegift (gedeeltelijk) aan en dacht....................

VOLGEND JAAR MAAIKE!!
************************************************

Geen opmerkingen: