02 mei, 2010

Kokker-ellen (23) Rhubarb pie


Op deze druilerige zondag wilde ik mij van mijn beste kant laten zien in de keuken.
Dus liet ik P., die languit op de bank van voetbalwedstrijd naar voetbalwedstrijd lag te zappen, een kilootje doperwten doppen. Niets heerlijker dan vers, of zoals de Amerikanen zeggen from scratch.


Ik waagde mij aan een Rhubarb Pie. Een recept van het deeg zal ongetwijfeld op internet te vinden zijn.
Ik had nog een groot pak kant en klare Pie-mix (uit de UK meegenomen) staan. Daar heb ik vier porties uitgehaald, waarvan ik er drie heb ingevroren. Geen idee of dat werkt.

Maar dit recept met rabarber is heerlijk.

4 cups chopped rhubarb
1 1/3 cups white sugar
6 tablespoons all-purpose flour
1 tablespoon butter
1 recipe pastry for a 9 inch double crust pie
Directions:
Preheat oven to 450 degrees F (230 degrees C).
Combine sugar and flour. Sprinkle 1/4 of it over pastry in pie plate. Heap rhubarb over this mixture. Sprinkle with remaining sugar and flour. Dot with small pieces of butter. Cover with top crust.
Place pie on lowest rack in oven. Bake for 15 minutes. Reduce oven temperature to 350 degrees F (175 degrees C), and continue baking for 40 to 45 minutes.

Serve warm or cold.

Ik had een dunne vanille custard gemaakt. Bij deze pie past van alles. Roomijs, kaneelijs, slagroom, crème fraiche - you name it. Yammie!  

Geen opmerkingen: