30 juni, 2009

Crisis

*****************
Het nieuws dat ons zonnige weekend in het Ahrgebied enigszins overschaduwde was de mysterieuze verdwijning van Huibert Boumeester.

Dat zijn dode lichaam gevonden is mag aan de ene kant een geruststelling zijn, aan de andere kant roept het vragen op. Vragen die wellicht nooit beantwoord kunnen/zullen worden.

Elsevier wist meteen te melden dat het om zelfmoord ging. Daar lijkt het inderdaad op, maar dat Boumeester zichzelf naar de eeuwige jachtvelden heeft geschoten is vooralsnog niet door de politie bevestigd.

Ik ben goed in thrillerscenario's, doch laat me daar niet toe verleiden.

Huibert Boumeester heb ik één keer meegemaakt bij een aandeelhoudersvergadering van AAB. Die stond geheel in het teken van de overname door Fortis. Hij kwam als een serieuze, rustige man over.

Dat de economische crisis - waar ik het ABN*Amro/Fortis-echec ook onder schik - tot dodelijke slachtoffers zou leiden leek en lijkt mij onvermijdelijk.

De speculaties lopen uiteen. Hij zou depressief zijn, tegen een burn out aan zitten.
Nee, hij was helemaal niet somber zeggen naasten.
Hij zou tevergeefs status hebben nagestreefd.

Naar wat er in Boumeesters hoofd is omgegaan kan ik alleen maar gissen.

Miljardendief Bernard Madoff, die waarschijnlijk cliënten tot wanhoopsdaden heeft gedreven, zal sowieso in gevangenschap sterven. Die zekerheid heeft hij.
Het jaar 2159, dat is zo'n drie generaties verder.

Is er dan nog wel leven op aarde?

Geen opmerkingen: