27 juni, 2009

La Vilette is v.v.t

********************************************
Opnieuw sluit een toprestaurant

ROTTERDAM - Rijnmond is opnieuw een topzaak kwijt. Na Yokoo en Bernisse Molen heeft La Vilette de handdoek in de ring moeten gooien.

De regionale gastronomie is geschokt na de gedwongen sluiting van het vooraanstaande etablissement in hartje Rotterdam. ,,Van dit bericht krijg ik acuut buikpijn,'' zegt patron cuisinier Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel.

Per mail liet Ingrid Hörster (43), eigenares van La Vilette, gisteren weten dat persoonlijke omstandigheden en de kredietcrisis haar de das hebben omgedaan. Ze is niet bereikbaar voor een nadere toelichting.
,,Ze zit er volledig doorheen,'' weet Gert Blom, mede-eigenaar van restaurant Amarone (1 ster), oud-werknemer van La Vilette en goede vriend van Ingrid Hörster.

In het circuit gaat het gerucht dat de wegen van Gert Blom en Harrie Baas (eveneens eigenaar van Amarone) scheiden en dat eerstgenoemde het opgedoekte La Vilette overneemt. ,,Harrie en ik staan aan de vooravond van een verbouwing. Je investeert niet in een zaak als je van plan bent op te stappen.''

In mei 1995 namen Ingrid Hörster en haar partner Fred Mustert La Vilette over van Carl Schuurs en Yvonne Savert, die in Frankrijk een andere draai aan hun leven wilden geven. Na acht jaar beloonden de veeleisende inspecteurs van Michelin de gedrevenheid van Mustert en Hörster met een ster.

Na de breuk met Fred Mustert, begin 2007, ging Ingrid Hörster als enig aandeelhouder door met La Vilette. De scheiding maakte haar portemonnee een heel stuk dunner.
,,Ik heb hem voor de hoofdprijs uitgekocht,'' liet ze zich ooit ontvallen.

Nicolas Belot, sous-chef onder Mustert, nam de leiding in de keuken van La Vilette over.
In de zomer van 2008 vertrok hij geheel onverwacht naar Rijswijk. In Marc Muzerie, algemeen beschouwd als een grote belofte, vond Ingrid Hörster de ideale opvolger.

Drie chefwissels in korte tijd, daarmee kon Michelin niet uit de voeten; in november 2008 raakte La Vilette zijn ster kwijt. Zeven maanden later heeft het restaurant de stekker eruit moeten trekken. bron

Het nieuws was al eerder per e-mail tot mij gekomen, maar dit artikel in het AD - voorzien van smeuïge details (die feitelijk nog veel smeuïger zijn) zegt het allemaal.
Lees onze ervaring van twee jaar geleden.

Het is jammer, maar onvermijdelijk.

Geen opmerkingen: