02 augustus, 2010

Bank alarm

**********************************
Zodra ik ben ingelogd verschijnt dit op mijn scherm:
Internetcriminelen nemen telefonisch contact op met klanten van Nederlandse banken en doen zich voor als bankmedewerkers. Op deze manier proberen zij uw persoonlijke response- of inlogcode voor Internet Bankieren te stelen. Ga niet in op telefonische verzoeken om bijvoorbeeld codes van uw e.dentifier te verstrekken. Medewerkers van ABN AMRO vragen nooit naar uw (persoonlijke) inloggegevens of uw pincode.
Internetcriminelen sturen e-mails met ABN AMRO als afzender. De e-mails komen niet van ABN AMRO. In de e-mails wordt gevraagd om via een link naar de website van de bank te gaan om daar persoonlijke gegevens of pincodes, inloggegevens voor Internet Bankieren en adresgegevens in te geven. Klik nooit op een link in deze e-mails.

Ik krijg nog een waarschuwing:
Update: 27 juli 2010 - Fraude via e-mail en telefoon
Let op! Internetcriminelen nemen telefonisch contact op met klanten van Nederlandse banken en doen zich voor als bankmedewerkers. Op deze manier proberen zij uw persoonlijke response- of inlogcode voor Internet Bankieren te stelen. Verstrek geen persoonlijke gegevens of codes van uw e.dentifier. Medewerkers van ABN AMRO vragen nooit naar uw (persoonlijke) inloggegevens of uw (pin)code.

Als ze niet tijdens het avondmaal bellen, dan zijn het zeker criminelen.
******************************************************

Geen opmerkingen: