05 augustus, 2010

Gekneveld

De heren Knevel en van den Brink hebben weer bezit van the late night genomen.
Aan de heerlijke, dagelijkse reeks KRO-detectives is jammergenoeg een einde gekomen.

Maarten van Rossem - ik zie en hoor hem graag - schoof vanavond aan.
Het werd een lichtelijk gênante vertoning. Van Rossem kletste zichzelf regelmatig klem, nam iets te frequent een slok wijn waardoor zijn geest enigszins vertroebeld raakte en mompelde onverstaanbaar door de andere gasten heen.
Maarten van Rossem als karikatuur van zichzelf te zien vind ik tamelijk tragisch.

Toen hij op een gegeven ogenblik het CPB aanzag voor het CBS was hij dead meat voor ondere andere het enfant terrible van de parlementaire journalistiek Kustaw Bessems, die Van Rossem op alle fronten aftroefde.

Pijnlijk.
Aan de andere kant is het de methode die de historicus zelf maar al te graag toepast(e).

Van Rossem vindt dat Geert Wilders gematigder wordt. "Wilders heeft verassend veel ingeleverd. Het is triest hoe gretig hij aanschuift bij de onderhandelingen en in feite de kern van zijn programma, de strijd met de Islam, opgeeft."
Volgens Van Rossem zullen de PVV-kiezers er vroeg of laat achterkomen dat alles waarmee ze gelokt zijn niet gerealiseerd wordt. Hij vindt dat Wilders zich heeft verkeken en dat hij beter nog een parlementaire periode had kunnen wachten. Dan had zijn partij misschien nog groter kunnen worden vanwege het bezuinigingsbeleid. "Maar", zo stelt hij, "Wilders was veel te gretig en nu zal binnen een jaar duidelijk worden dat hij alles weggegeven heeft. " uitzending

"Wilders was veel te gretig en nu zal binnen een jaar duidelijk worden dat hij alles weggegeven heeft."
Maar dat is toch een verheugende conclusie?
Dat een VVD-CDA-(PVV)kabinet geen lang leven beschoren is lijkt mij onvermijdelijk - dat er dan tussentijdse verkiezingen komen evenzo. Als ik de redenatie van Van Rossem doortrek, dan zou de PVV verliezen.

Daar heb ik niets op tegen. Integendeel zelfs.

"What's your problem, Maarten?"
*****************************************************************************

Geen opmerkingen: