14 augustus, 2010

La "douce" France

*******************************************
Je kunt bijna niet meer een mening ventileren of je wordt onmiddellijk gestigmatiseerd. Ik ben politiek van links naar rechts geworpen. Misschien zijn er ook mensen die vinden dat ik discrimineer.

Het zijn allemaal interpretaties van mijn stukjes: niet mijn invulling, maar die van de lezer.

Ik voel me betrokken. Zwijgend toezien ligt nou eenmaal niet in mijn aard.

Tot nu toe ben ik nog niet van racisme beticht, maar laat ik niet te vroeg juichen. Wanneer ik een probleem aansnijd over welke bevolkingsgroep dan ook, kom ik in de gevarenzone.

Kritiek = discriminatie. Naar dat niveau zijn we in ons "tolerante landje" afgegleden.

De president van Frankrijk (zoon van een Hongaarse vluchteling) wordt nu uitgemaakt voor racist, o.a. door de VN.

Frankrijk kampt al jaren met enorme problemen in de buitenwijken van de grote steden, een gevolg van de grote immigratie.
Ook heeft Sarkozy gezegd zigeuners hard te willen aanpakken. Illegale kampementen moeten worden ontruimd. Zigeuners die geen Frans staatsburger zijn en worden veroordeeld voor misdaden, worden teruggestuurd naar hun land van afkomst.

(Te pas en te onpas haalt men de Tweede Wereldoorlog erbij en wordt iedere maatregel om de wet te handhaven gezien als een vorm van racisme of discriminatie. Daarmee wordt elke discussie geblokkeerd. Ik vind dat verwerpelijk.)

De banlieues worden geterroriseerd door allochtone bendes. Heus, Frankrijk heeft grote problemen waar het de criminaliteit betreft.

Iedereen die in op Gare du Nord uit de trein stapt weet wat ik bedoel. Peanuts - desalniettemin bedreigend.

Nu loop ik de kans als pro-Sarkozy gezien te worden. Soit.

Maar de man wil de problemen daadwerkelijk aanpakken en weet dat dat niet lukt met kopjes thee drinken.
**********************************************************************************************************************************

Geen opmerkingen: