10 augustus, 2010

Ground 2010

*********************************
Tot voor kort had ik nooit van Pamela Geller of haar blog Atlas Shrugs ("You do great work with your blog" Geert Wilders, Dutch MP) gehoord.

"FDI/SIOA (Stop The Islamization Of America) is one of America's foremost organizations defending human rights, religious liberty, and the freedom of speech against Islamic supremacist intimidation and attempts to bring elements of Sharia to the United States."
Deze extreem rechtse Amerikaanse voert onder andere actie tegen de bouw van een Islamitisch centrum, inclusief gebedsruimte, in New York - vlakbij Ground Zero.
De bevallige Geller steunde Geert Wilders en zijn PVV waar ze maar kon. To return the favor (mijn woorden) wil Geert op 9/11 zijn proteststem laten horen in New York.

En dus slaat in Nederland iedereen weer op tilt.
Wilders mag dat niet doen, zegt het CDA. Wilders brengt Nederland in een slecht daglicht - net als met Fitna.
Kan iemand mij vertellen hoe Nederland heeft geleden onder die slechte film?

Laat Maxime Verhagen zich liever eens druk maken over de inmenging van de Amerikaanse overheid in onze privacy. Heeft iemand enig protest gehoord tegen het feit dat de Amerikanen toegang hebben tot onze bankgegevens?
Nee, JP en Maxime kniel(d)en naar het westen. Dit even terzijde.

Wij hebben veel vrienden in de VS, bijna allemaal Republikeinen, die goed op de hoogte zijn van het nationale nieuws. Maar als ik aankom met namen als Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders, dan halen ze hun schouders op. "Never heard of."
Joran van der Sloot daarentegen kennen ze allemaal.

Laat Wilders (als hij dat graag wil), op uitnodiging -en persoonlijke titel, bij die demonstratie aanwezig zijn.

Ik heb mij niet verdiept in de ideeën van deze mevrouw Geller. Wat ik zo vluchtig lees staat mij niet aan. Integendeel, deze dame houdt er griezelige denkbeelden op na.

Maar ik vind de bouw van een Islamitisch (gebeds)centrum - zo kort na de terroristische aanslagen op de VS - een pijnlijk soort van peace offer.

Loor wijdt er zinnige woorden aan:
......"En wij zagen de beelden op televisie. Keer op keer, uren- en dagenlang, net zolang tot het doordrong dat het geen fictie was, maar de monsterlijke werkelijkheid die de wereld voorgoed veranderde. We zagen moslims in Palestijnse gebieden uitzinnig zingen van vreugde. We zagen ze ook in ons eigen Nederland. Dansend, keelklanken uitstotend, met hun ogen rollend. En hoe hard ik mezelf ook kneep, het lukte niet om wakker te worden."...........

Dat Barack Obama de uiterst schaamtevolle jaren Bush zo snel mogelijk wil (doen) vergeten kan ik begrijpen. Dat hij vriendjes wil zijn met de rest van de wereld kan ik ook begrijpen. Maar je kunt het overdrijven.
De wond is nog open, daar gooi je geen zout in.

Ground Zero verliest zijn (gedenk)waardigheid.

Tussen World Trade en Be-trayed zitten negen onwaarschijnlijke jaren.
***********************************************************************************

Geen opmerkingen: