23 augustus, 2010

"Monaco aan de Maas"

nou, mooi niet.


Er zou geracet worden in de straten van Rotterdam. Twee volle dagen was de binnenstad gebarricadeerd door vangrails, tribunes en dranghekken.

Autogekken schijnen het hele jaar uit te kijken naar dit evenement: de Bavaria City Racing.

Maar er blijken aanzienlijk minder autogekken dan festivalgangers te zijn.
Het is overduidelijk dat dit het minst aantrekkelijke evenement van Rotterdam is................zo bleek vandaag.

Het geduld van de bermtoerist werd ook danig op de proef gesteld, mede door het weer. Zodra er een spat regen viel werd "de race" stilgelegd. De organisatie was doodsbang voor ongelukken.
Terecht, maar daardoor werd het nooit een spektakel en haalde het er de vaart behoorlijk uit.

Wij hadden ook een "snelheidsfreak" op bezoek, die zeer voldaan was met een zitplaats hoog en droog. Hij heeft aan deze dag in ieder geval nieuwe schoenen overgehouden.

Onze "vrienden van buuten" wilden ook wel eens in de grote stad overnachten. Zo werd ik met mijn neus op het pijnlijke feit gedrukt dat het vinden van een goed hotel in de bedrijvige Maasstad geen makkelijke opgave is.

De weekendprijzen lijken gunstig uit te vallen, maar pas op. Het Parkhotel en Inntel boden alleen hun mindere (oudere) kamers aan tegen een redelijk tarief. Savoy ken ik eigenlijk niet en lag te ver uit de richting.
Hilton en NH - de twee meest centraal gelegen hotels - zijn hard aan renovatie toe.

Het werd het "nieuwste" hotel downtown: Manhatten - voorheen Westin, dat ik vorige week voor €85,- boekte. Een aanrader voor iedereen die van luxe en zakelijkheid houdt.


Wie echter denkt met het hoofd in de wolken te slapen, komt bedrogen uit.

Geen opmerkingen: