26 augustus, 2010

Kokker-ellen (24) Indisch rundvlees


Omdat ik niet zo snel op de juiste benaming kon komen, typte ik "Indisch stoofvlees" in. Er kwam een tsunami van recepten op mij af.

Ik koos voor deze variant (gevonden op het niet te versmaden Smulweb), omdat de ingrediënten mij het meest aanspraken en omdat het een slowcooker gerecht is.
Een paar kleine aanpassingen in de bereiding en voilà.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kilo magere runderlappen
1 theelepel koenjit
1 theelepel sereh
1 theelepel djahe
1 theelepel ketoembar
1 theelepel laos
1 theelepel djintan
3 flinke uien
4 tenen knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
1 flinke eetlepel sambal brandal
zout
peper
3 dl runderbouillon

Voorbereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen.
Snipper de ui en knoflook.
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Meng de koenjit, sereh, djahe, ketoembar, laos en djintan door elkaar en wrijf het vlees hiermee in.

Bereidingswijze:
Doe alles in de slowcooker
Er moet genoeg bouillon in zitten zodat het vlees onder komt te staan, en het lekker kan stoven.

Zet de slowcooker 1 uur op high en 6-7 uur op slow.

Dit is echt een overheerlijk recept en zoals altijd het geval is bij draadjesvlees: de tweede dag is het nog lekkerder. 

"De Chinees" om de hoek heeft twee klanten minder.
*******************************************************

Geen opmerkingen: