24 november, 2010

Democratisering

***********************************************
Terwijl ik nog zit na te genieten van dat mooie stuk over "Weg van mijn moeder" op Hoeiboei - gaat het roerige leven gewoon verder en wordt er van mij toch weer een Vertelseltje verwacht.

Ik wilde eigenlijk stilstaan bij de vreselijke mijnramp in Nieuw-Zeeland.
Zo'n bericht grijpt mij naar de keel.
Hier helaas geen heroïsche reddingsoperatie zoals een paar weken geleden in Chili. Bij dit soort ijzingwekkende berichten gaat mijn filmische fantasie aan de gang en zie ik 29 mannen diep onder de grond, ver van de buitenwereld, doodsangsten uitstaan waarna een afgrijselijke dood volgt.

Hoe absurd het ook klinkt - na bovenstaand bericht switch ik even makkelijk naar de trivialiteit van de Haagse politiek.

Geert Wilders heeft zijn handen vol aan de - door collega's geopende - trucendozen.
Nu wordt ene Jihm van Bemmel een deel van zijn taken afgenomen omdat hij heeft verzwegen dat hij ooit is veroordeeld voor valsheid in geschrifte.

Na de affaires Sharpe (die nu trouwens eerherstel wil), Lucassen en Hernandez lijkt de rust nog niet teruggekeerd in de PVV.

Hero Brinkman heeft bakzeil gehaald met zijn voorstel van de PVV een (democratische) ledenpartij te maken.
Eerlijk gezegd lijkt me dat, uit oogpunt van de jonge onervaren PVV, geen onverstandige beslissing. Hoe meer vingers in de pap, des te groter de smeerboel.
Wilders is nog wel even bezig zijn fractie smetvrij te maken.

Trouwens, de fractieleden hebben hier op democratische wijze over beslist.

Als de kiezer een onoverkomelijk probleem heeft met een "ondemocratische" (als je een partij zonder leden zo mag noemen) PVV, dan stemt hij er toch niet op.

Keep in mind dat zelfs de "democratische" partijen rotte plekken vertonen.
****************************************************************************************

Geen opmerkingen: