16 november, 2010

Òh-TV

**************************
De verwarming een tandje lager, de Zeeuwse zon in mijn kamer en een dubbele Nespresso verkeerd.
Mijn dag begint goed.

Ik wilde eigenlijk naar Antwerpen, maar de Vlaketunnel blijft de hele week nog dicht. Ook daar veel blub blub blub.
Zoiets is wel rampzalig voor Zeeland, want het is de enige snelweg die de randstad met Middelburg en Vlissingen verbindt.

Dan maar een stukje over de televisie van gisteravond schrijven. Het was om je kapot te schamen.

Mijn eerste òh viel toen ik Geert Wilders hoorde.
De PVV-leider was overduidelijk voor een fait accompli geplaatst. Van andere partijen zou hij "opdonderen"  hebben geëist - maar Eric Lucassen heeft de 76ste troefkaart in hadden.
Need I say more.

De tweede òh slaakte ik toen Eric de Verzwijger Lucassen zelf aan het woord kwam in Eén Vandaag. Zelden heb ik zo veel huichelarij gezien als in die paar minuten.
Toen gevraagd werd naar zijn bedreigende, grove uitlatingen richting buurtbewoners (die nota bene aangifte hadden gedaan) begon hij stotterend te ontkennen.
Oei - er blijven wat restanten achter in de put die ooit nog eens vreselijk gaat stinken.

Prem Radhakishun was de veroorzaker van mijn derde òh.
Als hij tafelheer is bij DWDD demp ik het geleud (Premtaal) even. Prem zat er ook weer lekker opgefokt bij en de emmer voor zijn gal stond klaar.
Natuurlijk was Wilders een makkelijke prooi.

Maar toen kreeg een collega-journalist van de Volkskrant er ongenadig van langs. Prem was ziedend over iets wat de man geschreven had en plakte daar vervolgens een niet ter zake doende gerucht aan vast dat de collega-journalist het graag met kinderen zou doen.
Iedereen en alles van DWDD werd danig in verlegenheid gebracht en het fragment is inmiddels geformatteerd (waar de zaak volgens mij alleen maar erger mee gemaakt wordt).

Eerlijk gezegd word ik er niet koud of warm van.
Prem maakt zichzelf keer op keer volkomen belachelijk -en ongeloofwaardig. Hij ziet in de vrijheid van meningseuting een vrijbrief om mensen klakkeloos voor alles uit te maken en denkt dat hij daarmee tot de elite der polemisten gerekend kan worden.

Zo heeft hij vorig jaar Theodor Holman en Max Pam (collega's bij zijn eigen Parool) voor racisten uitgemaakt. De heren pikten dat niet en een publiekelijke ruzie was een feit.

Prem komt in programma's omdat hij schreeuwt.

Want iets zinnigs heeft de man niet te melden.
*********************************************************************

Geen opmerkingen: