02 juli, 2009

Kokker-ellen (14)

DIPTIP
*********
Wanneer wij in de VS zijn koop ik altijd kant- en klaar dips. Ranch en blue cheese zijn onze favorieten. Ook zie ik Spinach Dip staan, maar ik heb het nooit geprobeerd.

Enige tijd geleden aten we bij vrienden. Wij waren proefkonijnen en kregen onderstaand recept voor ons neus. Heerlijk.

Spinach Dip (voor veel mensen)
1 zakje Knorr groentensoep met tuinkruiden of Knorr mix voor boerengroentensoep
650 ml mayonaise (gebruik net niet de hele pot)
6 x 125 ml Sour Cream
450 gr diepvries gehakt spinazie (deelblokjes, niet a la creme)
4 bosuien
1 bosje radijsjes
zout
peper
knoflookpoeder
2 hele broden:
**eventueel één brood als schaal voor dip, andere brood voor dipping blokjes
peterselie als versiering

Ontdooi spinazie en pers alle water eruit met gebruik van een zeef. Meng soep, mayonaise, sourcream en spinazie goed.
Bosuien fijn snijden en erbij doen. Radijs in blokjes snijden (niet te fijn, moeten krokante stukjes blijven) en ook toevoegen.
Zout, peper en knoflookpoeder naar smaak toevoegen. Voor de beste smaak, mengsel 6 uur voor het serveren maken en in de ijskast bewaren.
Voor het serveren proeven of je nog meer zout, peper of knoflookpoeder wilt gebruiken.

**Net voor serveren, een serveer “schaal” van het hele brood maken door het brood uit te hollen zodat er een schaalvorm overblijft waarin de dip wordt gegoten. Het eruitgehaalde brood en het extra brood in stukjes snijden om te gebruiken om mee te “dippen”.
Peterselie kan gebruikt worden als versiering.

Heerlijk om rauwkost/stokbrood in te dippen. Ook fantastisch bij de BBQ of gewoon bij gegrild vlees en dito vis. Wat te denken van een koud buffet.

Yammie!

Geen opmerkingen: