31 juli, 2009
Mexflu
Dit levensbedreigende virus houdt mijn gemoed al maanden bezig.
Nog een keer uitleggen waarom? Dat moet ik wel voor de nieuwkomers en blogpassanten.
Mijn man valt - met zijn leukemie - in de risicogroep.
Nu melden de media al maanden dat het Mexflu-vaccin in oktober verwacht wordt. Gezien de uitbraak in de UK lijkt mij dat rijkelijk laat, maar goed.............
Niet alles is te voorspellen - zeker niet een grieppandemie.
Minister Klink heeft in ieder geval ruimschoots ingeslagen, dus over een tekort aan vaccins hoeft niemand zich zorgen te maken.
Niemand min één.
Wij gaan namelijk in oktober met vakantie (voor hen die door deze mededeling op idiote ideeën wordt gebracht, het huis is bewoond en wordt tevens bewaakt door twee Rotweilers).
Ik vrees dus dat wij tussen wal en schip vallen. Toepasselijk, want wij hebben de boot naar - en een huisje in Zuid Engeland al geboekt.
Vorige week heb ik mijn huisarts om advies gevraagd. Helaas pindakaas.
Alles hangt af van de G.G.&G.D. Hij wist net zoveel als ik, uit de media.
Dus belde ik de G.G.&G.D. en legde mijn probleem voor. Wanneer begint het vaccineren en wat adviseert u ons te doen?
Ik had een weifelende mevrouw aan de telefoon (volgens mij een receptioniste). "U moet bij uw huisarts zijn. Die is verantwoordelijk voor zijn patiënten."
Ik zuchtte moedeloos. Ze gaf mij een ander nummer.
Toen ik dat nummer belde kreeg ik - tot mijn verbazing - Postbus 51 aan de lijn. De dame die mij te woord stond was net zo verbaasd als ik. "Verwijst de GGD u naar ons?"
Ze ging even ruggespraak houden (gelukkig geen 'in de wacht muziekje') en kwam na een minuut alweer terug. Ik moest toch maar weer contact opnemen met de G.G.&G.D.
Was ik nou bij het kastje of bij de muur?
Met enige tegenzin volgde ik de raad op. Gelukkig kreeg ik iemand anders aan de telefoon, die mij wilde doorverbinden met de afdeling Infectieziekten. Leek mij een prima idee.
Maar daar waren alle medewerkers in dagoverleg.
Mijn nummer werd genoteerd. Daar het tegen vijven liep vreesde ik niets meer te horen.
Toch wel.
Om vijf uur werd ik door een verpleegkundige teruggebeld. Voor de zoveelste keer deed ik mijn verhaal, uitte mijn bezorgdheid en stelde mijn vragen.
Het antwoord was duidelijk en onbevredigend. Er is nog niets bekend. Het vaccin is er zelfs nog niet.
Oktober?
Misschien wel later. Laat u informeren door uw huisarts.
Wel kreeg ik voorlichting over de toe te passen hygiëne. Het bekende verhaal, waar ik maar ironisch (om mijn ergernis te verbloemen) op reageerde: "Mevrouw, ik heb geen vel meer om te wassen."
Conclusie: mijn vragen zijn onbeantwoord gebleven, mijn bezorgdheid is niet weggenomen.
Gevolg: ik zal mijn verhaal blijven doen, mijn bezorgheid blijven uiten en mijn vragen blijven stellen.
Maar wanneer?
30 juli, 2009
Down memorylane
Ik zie mijn school, de oude bomen, de overgroene tuinen, de onveranderde gevels en in mijn fantasie zie ik kinderen touwtje springen en knikkeren in lege straten.
29 juli, 2009
La-vend-eL
Sweet dreams!
28 juli, 2009
Mugge(n)ziften
Vannacht was het raak. Nou ja, voor de mug dan. Die had beet.
Het zal rond tweeën zijn geweest. De eerste jeukende, rode zwelling verscheen op mijn arm, kort daarop gevolgd door een op mijn schouder. Irritante plaats. Daar schuift overdag mijn bh-bandje overheen waardoor de plek stevig wordt opgejeukt.
Eind juli en de eerste zoemende irritoos stijgen op naar ongekende hoogte. Volgens P. doen insecten dat niet en zouden wij in een prikvrije zone wonen.
P. heeft een dikke duim en ik zoet bloed.
Voordat ik ga slapen spuit ik mijzelf en mijn bed in met Autan.
Vannacht had ik blijkbaar van doen met een Autanresistente mug. Dus ging het licht aan en pakte ik een voor de hand liggend t'shirt. Ik zag hem zitten, sloeg, maar kon niet ontdekken of ik beet had.
Geen spoor in het t'shirt, noch op de grond. En ook geen bloedvlek op de muur.
P. werd wakker van het lawaai. "Met al dat licht trek je ze aan."
Niet alleen muggen, ook mot in de slaapkamer.
Het licht ging uit en ik drenkte me - tot grote ergernis van P. - in nog meer Autan.
Vanmorgen ben ik het hele huis doorgegaan met de gifbus. Reukloos staat erop.
Okee, maar toch stikte ik er half in.
En dat was nou juist bedoeld voor de muggen. Helemaal dan wel te verstaan.
Down memorylane
De eerste die ik mij herinner is Rawhide (1959 - 1966). Clint Eastwood verkreeg bekendheid met zijn rol van Rowdy Yates, die ik te week vond.
Oma Rotterdam hield niet zo van vechtfilms. Bij haar kwam ik niet verder dan Ivanhoe.
27 juli, 2009
Cappuccino?
Het was moeilijk iets over de prijs in de media te vinden, maar uiteindelijk.......
Bertus en Ria Vermeulen van Melief Bender reageren opgetogen bij de uitreiking van de zwarte koffieketel. Op dit middaguur hebben de meeste bezoekers een pilsje in de hand maar vooral ’s morgens wordt ook veel koffie geserveerd. Keurig op een blaadje met een glaasje water en een likeurtje met slagroom. “Als ik zelf ergens koffie ga drinken, vind ik het belangrijk dat het goed verzorgd is. Dan moet je dus ook het goede voorbeeld geven”, vertelt Bertus.
Roofgoot
27 juli 2009
De Koopgoot in het centrum van Rotterdam is afgesloten. Maandagochtend werd er een geldloopster overvallen. Van de daders ontbreekt ieder spoor.
Vermoedelijk zijn ze er vandoor gegaan met een vluchtauto die bij de V&D stond te wachten. Het is niet duidelijk of er buit is gemaakt.De geldloopster is niet gewond, maar wel over stuur. Het bovengrondse gedeelte van de Koopgoot is gewoon open voor het publiek.
Verbaast me niets. Het zijn tenslotte geldlopers die te voet hun diensten verlenen.
26 juli, 2009
25 juli, 2009
Blootsingel
Nadat ik de renners had zien afzien op de Mont Ventoux, heb ik mijzelf tussen de deinende massa gewaagd - met fototoestel. Over afzien gesproken. Soms draaide ik mij beschaamd om, terwijl ik toch allesbehalve preuts ben. Ik voelde me tamelijk 'overdressed.'
Dit had niets meer van doen met multi-culti. Dit was Paramaribo of Willemstad aan de Maas.
Kleine tieten, grote tieten, dikke billen, kleine billen, mooie mensen, lelijke mensen, geile mensen, frigide mensen, homo's, hetero's, dansers, scootmobielers, gevelplassers, blowers, spuiters, drankorgels, hangouderen, hangjongeren, arrestanten, zakkenrollers, vrolijkerds, sacherijnen, lege flessen, kapotte flessen, rotzooitrappers, gebruikte kapotjes, ongebruikte kapotjes, definieerbare luchtjes, ondefinieerbare luchtjes, grote plasjes, kleine plasjes, grote wasjes, kleine wasjes.
24 juli, 2009
Trommeldam
Normaliter is een stad uitgestorven in de zomer. Rotterdam is de uitzondering op die regel.
Deze foto's heb ik vandaag gemaakt.
23 juli, 2009
Drie Rotterdammertjes
De omslag
22 juli, 2009
Slecht nieuws
9 mei 2006
Het mooiste bericht kwam van mijn nichtje E, die het wel van de daken kan schreeuwen;
De vogels zingen voor mij een extra uitbundig lied. Ik hoef nooit meer naar de kaakchirurg. Ik ben eindelijk echt klaar met de kanker!!!! Na 10 jaar...........
22 juli 2009
Er is een kwaadaardige tumor in haar hoofd aangetroffen. Opereren kan niet - bestralen is de enige optie. E. kent de bijwerkingen. Ik hoop voor haar dat de technieken inmiddels verbeterd zijn.
Want van de techniek hangt haar leven nu af.
Besmet
21 juli, 2009
DFDSlecht
Sorry, maar mijn klachtenlijn staat weer open. Het betreft DFDS Seaways.
Had ik het in mijn vorige blogje over een Colaatje van €3,80, ’s avonds wemelde het van de ontevreden reizigers bij de servicedesk.
Klachten dat er geen internet was, over het slechte eten, maar vooral over de exorbitant hoge prijzen.
Ik hoorde een onvervalst Amsterdams geluid behoorlijk tekeer gaan in zelfverzonnen Engels. De man had €5,80 moeten betalen voor een kop koffie dat hij omschreef als slootwater.
Zelf stonden wij ook ons beklag te doen.
We hadden een fles Campari in de TaxFreeshop gekocht voor Pound Sterling 11,95.
Ik wist dat bedrag gepast neer te tellen. De vijf pence in drie munten (twee van twee en een van een pence). De caissière schoof de munten terug en vroeg om een muntstuk van vijf cent. Anders moest ik mijn drie muntjes maar eerst gaan wisselen bij de varende bank.
Er ontstond een discussie die ik niet zal beschrijven. Maar boos werd ik.
Nergens stond er dat je niet met kleine muntstukken mocht/kon betalen. Het was voor madame inconvenient, daarom weigerde ze mijn kleingeld.
Dus wilde ik er het mijne van weten en stapte – met P. in mijn kielzog – naar de servicedesk. Ook daar enige verbazing.
Er werd direct actie ondernomen door een mevrouw met één streep op haar veel te grote uniform. Het duurde even voordat ze onverrichter zaken terugkwam.
De caissière had voet bij stuk gehouden en de éénstreep wist zich er geen raad mee. Dus werd er gebeld met boven en binnen twee minuten liep er een knappe, zongebruinde mannelijke vierstreep -vergezeld door een forse vrouwelijke driestreep - langs ons richting TaxFree.
De caissière bleef echter volhouden en had het gegooid op een kasverschil. Niemand wist wat de policy was en juist dat maakte P. driftig. De vierstreep stond ons lacherig, schouderophalend te woord, maar had geen antwoord op onze vraag.
‘Good luck with your ship,’ wenste P. hem toe. Met andere woorden: geen reisjes meer met DFDS.
King of Scandinavia, waar één fles Campari net zo duur is als twee kopjes slootwater.
Haste ye back
- dezelfde vragen als bij het vliegen +
- “heeft u een mes bij u?” Dat vond ik een merkwaardige vraag. Het is vakantietijd en dus gaan er tientallen campers en caravans mee.
- of P. de kofferruimte maar even wilde openen. Natuurlijk wilde P. dat. Nou ja, kofferruimte. Onze Snoepy biedt plaats aan tassen en veel klein los spul, oftewel een onoverzichtelijke puinhoop.
‘Personal items?!’hoorde ik de douanière vragen – of concluderen. P. beaamde het in ieder geval.
De klep ging dus snel weer dicht en wij werden naar de rij met de koektrommels verwezen.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Het laatste ontbijtje van Linda en Sylvio genoten we met de twee Ierse jongedames en Barbara uit Nova Scotia. De Ierse familie was voor dag en dauw vertrokken. Moeder en zoon uit Cambridge vertrokken (voor het eerst deze week) ruim voor ons.
Maar dan niet tussen hen beiden.
Linda siste, toen de buurvrouw weg was: ‘I have to pay a fee for that every time I use it.’
De anderen aan tafel hoorden het niet. ‘If you run a business, you need creditcardfacilities,’ voegde Sylvio toe.
19 juli, 2009
Out of nowhere
Zondag-Rustdag
18 juli, 2009
Uitgewaaid, uitgespeeld
17 juli, 2009
Een biertje teveel
Vanavond zaten we om acht uur aan tafel in The Rupee Room, een fantastisch Indiaas restaurant. Wij lieten ons verrassen door de kok.
16 juli, 2009
Daviot House
15 juli, 2009
Practicedays
Vanaf maandag tot en met woensdag kunnen de spelers oefenen. Normaliter zijn dat ontspannen dagen.
De spelers gaan met hun fans op de foto, geven handtekeningen, maken een praatje, een grapje en zijn benaderbaar.
Dat mag ook wel want de toeschouwers betalen veel geld voor de entree. De stemming is doorgaans relaxt.
Doorgaans!
Er is echter één uitzondering: Tiger Woods genaamd.
Wat ik gisteravond in de stampvolle pub (golfliefhebbers from all over the world zijn hier neergestreken) hoorde verbaast mij niets, maar maakt mij wel nog meer anti-Tiger.
Mijnheer is om zes uur 's morgens (zonder publiek, want de hekken gaan om acht uur open) gaan oefenen. Zo onttrok hij zich feitelijk aan zijn verplichting.
Nou ja, aan een sacherijnige Tiger is sowieso niet veel plezier te beleven.
Wat ik echt schandalig vind is dat hij zijn beklag heeft gedaan over het ontbreken van marshalls.(Marshalls zijn de ordebewakers/regelaars op de baan - het zijn vrijwilligers, veelal lid van clubs in de omgeving)
Tiger Woods mag dan de grootste golfer van de wereld zijn; voor zijn oefenrondje zou ik ook niet om vijf uur mijn bed uitkomen.
14 juli, 2009
Schotland, de 4e dag
13 juli, 2009
Webstek
Ill comes upo waur's back.
12 juli, 2009
A tee'd baw
De tafel ziet er prachtig gedekt uit met echte (Schotse ruit) servetten. De vrolijke Sylvio bedient terwijl Linda de keuken bestiert.
11 juli, 2009
Zeeturbulentie
Vans, SUV’s, stationcars, auto’s met oma op het dak, auto’s zonder oma op het dak, met een fietsenstalling achterop, zonder fietsenstalling, met huisdieren aan boord en wij als de koekblikjes helemaal op links.
Eenmaal aan boord vonden we snel onze weg naar de hut met uitzicht op zee. Deze overtocht duurt zestien uur en dan is slaapaccommodatie geen overdreven luxe. Een vierpersoons voor ons tweetjes.
Zitten en liggen was wel het beste. Zodra ik opstond leek het of ik dronken was en reikte ik van reling naar reling, evenals die andere duizend mensen aan boord: sommigen met zakjes – just in case.
Ons deck stond vast omdat het buitenluik niet open ging. Sterke mannen schroefden de fietsenrekken los die de twee decks scheidden.
09 juli, 2009
Campingfeuilleton deel 6 (slot)
Met dank aan een zekere Mr. Feijenoord (hoe kan het ook anders) die deze serie zo perfect op YouTube heeft gezet.
Hopelijk komt mijn eerstvolgende Vertelseltje vanuit Schotland.
Vakantie/Golf
Scoobseltjes
08 juli, 2009
Dienstkloppers
Als het nieuws is dat Ad Melkert - oud-minister (Sociale Zaken, PvdA) en nu nog tweede man bij VN-Ontwikkelingsorganisatie UNDP, de nieuwe gezant van de VN in Irak wordt - dan laat ik dat voor wat het is.
Voor kennis aangenomen.
Dat Dick Scheringa het hoog op heeft met VVD' ers is wel opvallend. Na Gerrit Zalm en Frank de Grave mag nu Robin Linschoten het proberen bij DSB.
Voor kennisgeving aangenomen.
Laat ik mijn eigen nieuws maar brengen. Rotterdams nieuws.
Ik fietste over de Gerdesiaweg langs een horecagelegenheid. Mijn kettingkast maakte een raar geluid, dus stapte ik af en zette mijn fiets op het grasveldje naast het fietspad.
In de verte zag ik drie parkeerwachters aankomen. Een lege straat met parkeermeters, maar een overmacht aan drentelende ordehandhavers.
Er stopte een rood autootje voor het café. Een dame spoedde zich met een grote poster naar binnen. Ze had de dienstkloppers niet in de gaten.
Zij haar echter wel.
De heren zetten er de pas in. Nog voordat de dame terug was ontfermden ze zich over het enige vehikel in de straat: haar rode autootje.
Hooguit twee minuten is ze binnen geweest. Alleen maar om die poster af te geven. Ik hoorde de kroegbaas wanhopig een pleidooi voor haar houden.
Tevergeefs.
Regels zijn regels, wet is wet. De kas van Bos moet rinkelen.
Ik weet niet waarom, maar ik dacht meteen aan het taxislachtoffer in Amsterdam.
De opgekropte woede reageerde ik af op het achterwiel van mijn fiets. Die kreeg een ongenadig harde trap. Daarna vervolgde ik mijn tocht naar huis.
Zij een bon.
Ik een tik.
Manifest
Man In The Mirror
Veel aandacht heb ik niet aan zijn overlijden besteed, dat deden anderen voor mij.
Ik was ook geen echte fan. Wel had ik mateloos veel bewondering voor Michael Jackson, de entertainer, de vernieuwer.
Bij deze mijn favoriete liedje: een lied met een boodschap.
Ook een lied met een dubbele moraal: had M.J. zelf maar eens wat vaker in the mirror gekeken. Of misschien heeft hij dat juist te vaak gedaan.
Anyway, ik heb vanavond zitten zappen tussen een mooie film en het eerbetoon aan M.J.
Waar het uiteindelijk allemaal om draait is zijn geld. Wie gaat dat krijgen?
Advocaten, maak uw borst maar nat.
Het wachten is op claims, de strijd om kinderen, het bewijzen dat het M.J's kinderen wel waren en nog meer van dat al.
'Dat al' waar ze in de VS zo goed in zijn. De dood van M.J. legt de familie geen windeieren. Het schijnt dat Neverland nu al schuldenvrij is.
De exploitatie van Michael vanaf zijn tiende jaar was weerzinwekkend. Ik vrees voor eenzelfde lot van 'zijn' drie kinderen.
Michaels leven was fake en daar was dit afscheid een mooie afspiegeling van.
Een show over Michael Jackson zonder Michael Jackson is bij voorbaat BAD.
06 juli, 2009
05 juli, 2009
Nul twintig
Grote kans dat ik nu mensen voor het hoofd stoot. Heeft u een groot 020-hart en een kort lontje? - sla dit blogje dan maar over.
We verlieten Rotterdam met stralend weer. Heerlijk, het dak kon eraf. Boven Schiphol hingen donkere wolken. Ook Amsterdam hield het niet droog.
Waarom ik mij niet op mijn gemak voel in Amsterdam?
Omdat mensen niet zichzelf zijn. Ze stellen zich aan. Ze willen artistiekerig doen en opvallen: de 'wij wonen in Amsterdam en daarom mogen wij ons zogenaamd vrij gedragen' attitude. Het 'je moet in 020 wonen anders hoor je er niet bij' gedrag irriteert mij mateloos. Het is van een grenzeloze onbenulligheid, vooral kenmerkend voor -en herkenbaar bij de import.
Het is een waardeloze stad met een dito bestuur. Er is werkelijk niets om trots op te zijn. Wel om je zorgen over te maken lijkt mij zo.
Daarom begreep ik de column van Hugo Borst ook zo goed.
We waren vanmiddag in de hoofdstad om een vriendin te bezoeken.
Ik zat met haar op een bankje voor het huis - komt haar straalbezopen buurman op ons af. Een afzichtelijke, onsmakelijke man voor wie ik naar de andere kant van de straat zou vluchten. Hij pakte ongevraagd mijn hand en mompelde iets onverstaanbaars. Waarschijnlijk zijn naam. Volgens mijn vriendin doet hij dat bij al haar gasten omdat hij zich close met haar voelt. De griezel. Het eerste wat ik wilde - en moest doen was mijn handen wassen.
Hij stalkt zijn buurvrouw en dringt zich lijfelijk aan haar op. Hoe zij daarmee omgaat is haar zaak, maar van mij moet hij afblijven. En dat heb ik hem ook duidelijk gemaakt.
Echt waar, het vieze mannetje (Kees van Kooten) is er een lekker ding bij vergeleken.
Vervolgens gingen we bij een klein Indonesisch restaurant in de buurt eten.
Alles nog in de jaren zeventig. U kent dat wel: oranje en bruin. Op zich niets mis mee, als het maar schoon is.
Mijn vriendin voelde zich niet lekker dus wilden we een snelle en eenvoudige hap nasi eten. Naast de bar stonden twee bakjes kattenvoer. Aan het zien van die twee bakjes had mijn maag meer dan voldoende.
Toen er ook nog een witte vette kater op mij afkwam (waarom ben ik altijd de pineut terwijl ik die beesten verafschuw) had ik het helemaal gehad.
Op de (wandelende) terugweg werden we gepasseerd door een winderige fietser. Telkens wanneer hij een scheet moest laten lichtte hij zijn bips van het zadel op en ontsnapte er een knetterend geluid.
Wat was ik blij toen ik de borden 'Botlektunnel afgesloten' weer in zicht kreeg.
Ze is lekkerder
Wachten is trouwens ook niet erg. Ik kijk mijn ogen uit.
Niet alleen naar de fantastisch geëtaleerde vissen, maar ook en vooral naar de gasten/klanten. Het is IN om bij Schmidt te lunchen.
Comfortabel zitten is er niet bij. Je moet gezien worden aan de hoge bartafels met een glas Sancerre voor je snuffer. Een hele fles in zo'n imposante wijnkoeler maakt natuurlijk meer indruk.
Het is belangrijk om indruk te maken. Excusez-moi, maar bij Schmidt komt de nouveau riche van Rotterdam. Een hoog 'Vanessa/Louis Vuittongehalte.'
Een goede viswinkel is reukloos, zeggen ze mij.