24 augustus, 2009

Daar is straks een meisje loos

******************************************************************************
Om een record te verbeteren wil de dertienjarige Laura Dekker de wereld rondzeilen. Jeugdzorg is in de mast geklommen en eist tijdelijk de ouderlijke macht.

Ik heb geen sympathie voor deze zaak. Het meisje heeft drie paspoorten: Nederlands, Duits en Nieuw-Zeelands. Ze zal zich hier dus wel uit laten schrijven en naar het zuidelijk halfrond verdwijnen.

Het nieuws halen was vast een vooruitzicht van de familie Dekker. Maar niet op deze manier.

Toen ik dertien was had ik ook dromen.

Toen ik dertien was stapte ik in de moeilijkste periode van mijn jeugd, de puberteit.

Vanavond hoorde ik bij K&vdB heftige pleidooien om dit meisje haar gang te laten gaan. Ik vind het ronduit belachelijk. Afgezien van het feit of ze het fysiek en geestelijk aan kan.

Een dertienjarig meisje hoort in de tweede klas van de middelbare school te zitten, temidden van andere pubers met wensdromen.

2 opmerkingen:

Bert zei

Zomaar wat zaken waar ik bij zo'n bericht direct aan moet denken:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jessica_Dubroff

http://nl.wikipedia.org/wiki/Iederwijs

Cheers uit de UK

Theodor van der Lans zei

Wat een zeldzaam kortzichtige - op eigen ervaring gestoelde - mening. Dat mag uiteraard! Maar, geloof me, er zijn meerdere perspectieven mogelijk. Er zijn vele ontwikkelingsniveaus in elke leeftijd. Er zijn vele 'volwassenen' die geen dromen hebben en/of niets kunnen. Deze jonge vrouw - want dat is ze of u het nu horen wil of niet - is psychologisch veel verder als menig ander.
Met vriendelijke groet.