30 augustus, 2009

Eettip


In het kader van de Restaurant Week testen wij drie (voor ons nieuwe) restaurants. Na de teleurstelling bij Azzia (zie 26/8) was het nu de beurt aan een "andere" Italiaan.

ABACANTO in het Scheepvaartkwartier is wat eten betreft zeer de moeite waard. Het driegangenmenu van €26,- (er gaat €1,- naar een goed doel) was uitstekend. Prettig in dit restaurant was dat we konden kiezen tussen vlees en vis. De Tiramisu was onbeschrijflijk heerlijk en supervers.
-------
Over het eten niets dan lof. Het is een sfeervol restaurant. Grote bar, open keuken, veel pluche, gedimd licht. Misschien te sfeervol voor sommigen, al dat rood en die jazzbeelden op de muur. Apart is het zeker.

En toch maak ik geen omweg voor dit restaurant. Ik kan kort uitleggen waarom.
We kwamen om half acht binnen en gingen om half tien weg. Twee uur voor een driegangenmenu.

Handig zo'n open keuken, je kunt alles volgen. De gerechten werden from scratch klaargemaakt. Dat proefden we ook - zondermeer verrukkelijk. Maar het duurde allemaal veel te lang.

Het lag niet aan de bediening. Die stond ongeduldig te trappelen om uit te serveren.

Toen we vanuit het Scheepvaartkwartier de Scheepstimmermanslaan inliepen stuitten wij letterlijk op schaars geklede dames. Voor bars en cafés met suggestieve namen boden ze uitgegeten mannelijke restaurantsbezoekers nog een alternatief toetje aan. "Lekker uitbuiken, schatje?"

Ik trok P. mee, weg uit dit erotisch, gastronomisch kwartier.

Hij keek me teleurgesteld aan. "Mag ik niet eens kijken?"

"Nee, wij gaan thuis spijsverteren."

Geen opmerkingen: